ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ Θ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΠΙ ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΑΓ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ-ΦΩΤΟ

106
KODAK Digital Still Camera

Αρχιερατική Θ. Λειτουργία τελέστηκε σήμερα Παρασκευή, 9 Νοεμβρίου 2018, από τον Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. Διονύσιο, στον πανηγυρίζοντα Ενοριακό Ι. Ναό του Αγίου Νεκταρίου στο Κιάτο Κορινθίας.

Στο Κήρυγμα του, λίγο πριν το πέρας της Θ. Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας εξήρε την προσωπικότητα του Αγίου Νεκταρίου, αναφέροντας ότι από την παιδική του ηλικία έδειξε αγάπη και αφοσίωσή στα ιερά γράμματα, τόσο που από την μικρή του ηλικία να φαίνεται ως «παιδαριογέρων», δηλαδή, αν και παιδί, σοφός. Ομίλησε επίσης για το Εκκλησιαστικό του φρόνημα, το οποίο αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για όλους τους Χριστιανούς, ενώ τόνισε και την μεγάλη του ταπείνωση ακόμα και στις δύσκολες στιγμές του προσωπικού του Γολγοθά.

Ολοκληρώνοντας, προέτρεψε τους πιστούς να έχουν κι αυτοί Εκκλησιαστικό φρόνημα, να πράττουν σύμφωνα με αυτά που η Αγία Γραφή διδάσκει, να ακολουθούν την Ι. Παράδοση  και να υπακούουν στην Εκκλησία του Χριστού, ώστε να τιμήσουν με αυτόν τον τρόπο έμπρακτα τον Άγιο Νεκτάριο.

Ο Σεβασμιώτατος δεν παρέλειψε να εκφράσει την χαρά του, για τον ερχομό στην Εκκλησία παιδιών – μαθητών με την συνοδεία των Δασκάλων τους,  από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Κιάτου, προκειμένου να τιμήσουν τον Άγιο Νεκτάριο, τονίζοντας ότι είναι απαραίτητο τα παιδιά να μεγαλώνουν σωστά και με την πρέπουσα αγωγή, όχι μόνο σωματικά αλλά και πνευματικά, έχοντας ως κινητήριο δύναμη την πίστη στον Κύριο και Θεό μας.            

 

 
 
 
 
 
 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ