Αστυνομικοί Κορινθίας προς τον υπουργό: “Τι άλλαξε από το Σεπτέμβριο του 2019”; ζητούν παρέμβαση βουλευτών και δημάρχων

152

Η ένωση αστυνομικών υπαλλήλων Κορινθίας σε επιστολή προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Κύριε Υπουργέ τον Σεπτέμβριο του 2019, ο προκάτοχός σας, με την εγκατάσταση και λειτουργία της Ανοιχτής Δομής στο κέντρο της πόλης της Κορίνθου και αφουγκραζόμενος την εγκληματικότητα του Νομού μας σε επίπεδο Αττικής, την μεγάλη έλλειψη προσωπικού, καθώς και την ύπαρξη του μεγαλύτερου Πανελλαδικά ΠΡΟ.ΚΕ.Κ.Α., ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΕ ενώπιον της πολιτικής ηγεσίας και τοπικών παραγόντων του Νομού μας ότι η ΔΑ Κορινθίας θα ενισχύεται σε μηνιαία βάση με σαράντα αστυνομικούς.

Τι άλλαξε από το Σεπτέμβριο του 2019 μέχρι σήμερα στο νομό μας;

Κύριε Υπουργέ, κε Αρχηγέ,

Η Ένωσή μας καταγγέλλει την απόφαση σας για την διακοπή ενίσχυσης της Δ.Α. Κορινθίας με σαράντα αστυνομικούς.

Με την απόφαση σας αυτή, αρχικά την 09-05-2022 τέσσερα τουλάχιστον αστυνομικά τμήματα θα αποδυναμωθούν εντελώς και θα λειτουργούν ως Κ.Ε.Π, καθότι το προσωπικό τους δεν θα επαρκεί για εποχούμενες περιπολίες και οι περιοχές αρμοδιότητας τους θα είναι χωρίς αστυνόμευση, ενώ οι πολίτες μαζί με το υπέρτατο αγαθό της ασφάλειας θα στερούνται την παρουσία περιπολικού οχήματος και για απλά καθημερινά θέματα όταν θα το επιθυμούν, μειώνοντας έτσι το κύρος και την αποτελεσματικότητα του Σώματος.

Εδώ να σας επιστήσουμε την προσοχή και να σας τονίσουμε ότι η Δ.Α. Κορινθίας δεν διαθέτει Άμεση Δράση, ΔΙ.ΑΣ. και εξειδικευμένες υπηρεσίες ασφαλείας σε όλο τον Νομό και τα επαρχιακά αστυνομικά τμήματα διαθέτουν μόνο εποχούμενες περιπολίες από την υφιστάμενη δύναμή τους.

Ενδεικτικά σας καταγγέλλουμε ότι με την απόφασή σας το μεγαλύτερο Αστυνομικό Τμήμα της Δ.Α Κορινθίας (Α.Τ Κορίνθου) από 09-05-2022 δε θα διαθέτει περιπολικό όχημα ενώ αστυνομεύει ένα δήμο (πρωτεύουσα νομού) 60.000 περίπου κατοίκων, ο οποίος το καλοκαίρι υπερδιπλασιάζεται με τεράστια εδαφική αρμοδιότητα, που για να την αναλογιστείτε προέκυψε από την ενοποίηση τριών πρώην Δήμων, ενώ στην πολυπληθέστερη τουριστικά περιοχή του νομού μας το Αστυνομικό Τμήμα Λουτρακίου θα κοσμείται μόνο από τη σημαία του και ένα τηλεφωνητή.

Ευελπιστούμε ότι θα πρυτανεύσει η λογική, θα αφουγκραστείτε τα παραπάνω προβλήματα και τις ιδιαιτερότητες της Δ.Α Κορινθίας και του νομού μας.

Τελειώνοντας καλούμε τους Πολιτικούς άρχοντες του Νομού μας αλλά και την τοπική αυτοδιοίκηση να επιδείξει τον ίδιο ζήλο και αποφασιστικότητα όπως το Σεπτέμβριο του 2019 και να απαιτήσουν να αποκτήσει ο νομός μας την Αστυνόμευση που απαιτείται τη σημερινή εποχή…».