«Το κράτος κάνει αυτά που πρέπει» για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ισχυρίζονται προκλητικά τα κυβερνητικά στελέχη, επιχειρώντας να πείσουν ότι η κυβέρνηση ανταποκρίνεται στην κρατική ευθύνη και άρα αυτό που μένει είναι να κουνάνε το δάχτυλο στο λαό για την περιβόητη «ατομική ευθύνη». Στην πραγματικότητα, βέβαια, αυτό που κάνει η κυβέρνηση από το ξεκίνημα της πανδημίας μέχρι σήμερα είναι να υπηρετεί όλα τα «πρέπει» του κεφαλαίου, τα οποία είναι διαμετρικά αντίθετα με τις ανάγκες του λαού, με την προστασία της υγείας και της ζωής του.

Για τα «πρέπει» του κεφαλαίου, για να του διασφαλίζει στις συνθήκες της οικονομικής κρίσης νέες προκλητικές χρηματοδοτήσεις και προνόμια, η κυβέρνηση διατηρεί τις τεράστιες ελλείψεις στο δημόσιο σύστημα Υγείας, προσλαμβάνει συμβασιούχους με ημερομηνία λήξης αντί να καλύψει τις δεκάδες χιλιάδες κενές θέσεις μόνιμου προσωπικού.

Για τον ίδιο ακριβώς λόγο, αντί μέσα στο χρόνο που κερδήθηκε από το λαό να ενισχύσει άμεσα το προσωπικό, το στόλο και τα δρομολόγια των αστικών συγκοινωνιών, η κυβέρνηση υποχρεώνει τους επιβάτες να στοιβάζονται σαν σαρδέλες.

Αντί να υλοποιήσει τα αιτήματα εκπαιδευτικών, γονιών, μαθητών και φοιτητών για ασφαλή και ουσιαστική λειτουργία όλων των δομών Εκπαίδευσης, η κυβέρνηση δεν πήρε κανένα από τα αναγκαία μέτρα, επικαλούμενη ακριβώς το «κόστος» τους για το αστικό κράτος.

Για να ενισχύσει την προσπάθεια του κεφαλαίου να φορτώσει τα βάρη και της νέας κρίσης στους εργαζόμενους, η κυβέρνηση, ταυτόχρονα με το μπαράζ νέων αντεργατικών μέτρων, επιτρέπει στην εργοδοσία να αφήνει τους εργαζόμενους εκτεθειμένους στην πανδημία, χωρίς τα αναγκαία μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς, με «πρωτόκολλα» κομμένα και ραμμένα στα μέτρα των εργοδοτών.

Για τις απαιτήσεις των tour operators, των μεγαλοξενοδόχων, των εφοπλιστών, η κυβέρνηση πετσόκοψε όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα για το άνοιγμα του Τουρισμού, χωρίς υποχρεωτικά τεστ, με 100% πληρότητα στα αεροπλάνα και 85% στα καράβια, οδηγώντας τελικά σε νέα έξαρση των κρουσμάτων, σε αύξηση των διασωληνωμένων ασθενών και των θανάτων, ενώ προηγουμένως και τα τρία παραπάνω στοιχεία έβαιναν σημαντικά μειούμενα, ακόμα και μετά την άρση της καραντίνας.

Κατά παραγγελία των μεγαλοξενοδόχων, η κυβέρνηση «κουκουλώνει» συστηματικά τα στοιχεία για τα κρούσματα, ειδικά στις τουριστικές περιοχές, μεταξύ άλλων με το να μη δίνει στοιχεία για το πώς κατανέμονται στη χώρα τα εκατοντάδες εισαγόμενα κρούσματα, με το να μη δίνει στοιχεία ανά νησί κ.ο.κ.

Οποια πτυχή και να πιάσει κανείς, τα «πρέπει» του κεφαλαίου αποτελούν την «πυξίδα» της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης ΝΔ.

Τα ίδια ακριβώς «πρέπει» υπηρετεί μαζί με όλα τα αστικά κόμματα και ο ΣΥΡΙΖΑ, που βγαίνει τώρα τάχα στα κάγκελα γιατί «η κυβέρνηση παίζει κορόνα – γράμματα την υγεία των Ελλήνων».

Τα ίδια «πρέπει» υπηρέτησε ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση, με την παραπέρα εμπορευματοποίηση, υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση του δημόσιου συστήματος Υγείας. Αντίστοιχα, η κατάσταση που αντιμετωπίζουν σήμερα οι εργαζόμενοι και ο λαός στις αστικές συγκοινωνίες, στην Παιδεία, στους χώρους δουλειάς, φέρει ατόφια τη σφραγίδα και της δικής του διακυβέρνησης.

Τα ίδια υπηρέτησε και υπηρετεί και με τη στάση του ως αντιπολίτευση: Στην πρώτη φάση της πανδημίας, με το περιβόητο… «θα λογαριαστούμε μετά» και την αναπαραγωγή των περί «αόρατου εχθρού», έβαλε πλάτη στην προσπάθεια να επιβληθεί σιγή νεκροταφείου, ενώ η κυβέρνηση κλιμάκωνε την αντεργατική επίθεση μέσα στην πανδημία, για τη στήριξη του κεφαλαίου.

Με την ίδια αντιλαϊκή πυξίδα και στη συνέχεια, στο άνοιγμα του Τουρισμού, υπερθεμάτιζε για ακόμα μεγαλύτερες εκπτώσεις στα πρωτόκολλα που είχαν ήδη πετσοκοφτεί με βάση τις απαιτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων, ενώ και σήμερα υπηρετεί τον αποπροσανατολισμό του λαού, με το διά ταύτα της κριτικής του να καταλήγει στο ότι η κυβέρνηση είναι… «χωρίς σχέδιο», όταν σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η ολομέτωπη σχεδιασμένη αντιλαϊκή επίθεση με βάση τις προτεραιότητες του κεφαλαίου.

Δεν χωρά λοιπόν καμία αναμονή! Απέναντι στα αντιλαϊκά «πρέπει» του κεφαλαίου και όλες τις δυνάμεις που τα υπηρετούν, απάντηση δίνει η ενίσχυση της πάλης ενάντια σε αυτήν την πολιτική, ο αγώνας για τη ζωή και την υγεία του λαού!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *