Αφού ο Τατούλης δεν θέλει στήριξη…! γιατί ωρύονται οι υποστηρικτές του ότι η Ν.Δ. πρέπει να τον ξαναστηρίξει…?

113

Η αναταραχή που έχει προκληθεί στη Ν.Δ. στην Πελοπόννησο με τις ισχυρές αντιδράσεις σε μία νέα υποψηφιότητα του Πέτρου Τατούλη στην Περιφέρεια φέρνει και πάλι στο μικροσκόπιο τη στάση του Περιφερειάρχη απέναντι στην Κορινθία.

Η δεύτερη θητεία του είναι μέχρι ώρας μία θητεία στασιμότητας, υποχώρησης, κούρασης και εσωστρέφειας.

Η εποχή που ο Πέτρος όργωνε την Περιφέρεια πέρασε. Είναι η ηλικία; Είναι ο κορεσμός; Είναι η απουσία κινήτρου;
Ότι και αν είναι, το αποτέλεσμα που βλέπουμε τόσο στην Κορινθία όσο και στην Πελοπόννησο είναι απολύτως απογοητευτικό.

Βλέπουμε έναν Περιφερειάρχη που από τη μία πλευρά προσπαθεί να πιαστεί από ανακοινώσεις μερίδας Νεοδημοκρατών συμβούλων του και από την άλλη βγαίνει και δηλώνει ότι δεν ζητά χρίσμα και θα είναι ανεξάρτητος.

Αφού λοιπόν θέλει να είναι ανεξάρτητος, γιατί ωρύονται οι υποστηρικτές του ότι το κόμμα πρέπει να τον ξαναστηρίξει; Αφού ο άνθρωπος δεν θέλει στήριξη.

Η ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Η αλήθεια είναι ότι η Κορινθία ποτέ δεν αποτέλεσε προτεραιότητα για τον Περιφερειάρχη, ο οποίος εδώ και 8 χρόνια δεν άφησε κανέναν από τους δυο Αντιπεριφερειάρχες που είχε (το Γ. Δέδε και τον Πελ. Καλλίρη) να παράγουν κάποιο έργο.

Μας είπε ότι ο Ισθμός θα γίνει η πύλη της Πελοποννήσου. Δεν έγινε. Μας είπε ότι θα γίνει το φράγμα του Ασωπού. Δεν έγινε. Μας είπε ότι η Πελοπόννησος θα γίνει πρότυπο Περιφέρειας. Δεν έγινε. Είπε πολλά και έκανε λιγότερα και από τα λίγα.

«Θα, θα, θα..». Προεκλογικά έταζε, μετεκλογικά αναιρούσε ή «κουκούλωνε». Επαγγελματίας πολιτικός με δυο λόγια.

Το highlight της δεύτερης θητείας του ήταν η απεγνωσμένη του προσπάθειανα στείλει στη Βουλή την Εύη. Ούτε αυτό έγινε. Αυτό που όντως έγινε, ήταν η περιφορά μιας κλειστής παρέας που για δικούς της προσωπικούς λόγους προτάσσει τα «στήθια» της για να τον διασώσει (και να διασωθεί).

ΣΕΝΑΡΙΟ 1 – Ο ΠΕΤΡΟΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ

Ας πάρουμε το σενάριο όπου ο Πέτρος δεν παίρνει στήριξη από τη Ν.Δ. και κατέρχεται ως ανεξάρτητος. Το πιθανότερο αποτέλεσμα είναι να έρθει τρίτος ή τέταρτος.

Με το νέο νόμο βέβαια, θα μπορούσε να γίνει ρυθμιστής. Του αρκεί αυτό; Σε αυτή την ηλικία έχει τις δυνάμεις να τελειώσει την πολιτική του καριέρα ως 3ος στις Περιφερειακές εκλογές Πελοποννήσου με 10%; ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ.

ΣΕΝΑΡΙΟ 2 – Ο ΠΕΤΡΟΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΣΤΗΡΙΞΗ ΑΠΟ ΤΗ Ν.Δ.

Σε αυτή την περίπτωση το κόμμα θα δει μεγάλη μερίδα Νεοδημοκρατών να πηγαίνουν να ψηφίζουν “στα μουγγά” όποιον υποψήφιο κατεβεί απέναντι του Πέτρου. Εάν για παράδειγμα το χρίσμα του ΣΥΡΙΖΑ πάει στο Γ. Δέδε η συντριβή στην Κορινθία (δεύτερος σε πληθυσμό νομός) θα είναι αναπόφευκτη. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν θα υπάρξει μεγάλη ζημιά σε Αρκαδία και Μεσσηνία.

Αυτή τη φορά, όσες υποσχέσεις και αφηγήματα κι’ αν εφεύρει ο Πέτρος, το παιχνίδι έχει τελειώσει γιατί έχασε όση αξιοπιστία του είχε μείνει από την προεκλογική περίοδο του 2014.

Η Ν.Δ. μπορεί να σκέφτεται ότι με κάποιον άλλο υποψήφιο πέραν του Τατούλη έχει μεγαλύτερη πιθανότητα να χάσει τις εκλογές. Το ερώτημα όμως είναι: ακόμη κι’ αν ο Τατούλης ξανακερδίζει, το κόμμα αντέχει το διχασμό που θα έχει προκληθεί;

Αυτή τη φορά πάντως, το «μαύρο» που θα πέσει στην Κορινθία θα είναι μαζικό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ