Αύξηση διοδίων, λόγω μειωμένης κίνησης, ζητούν οι διαχειρίστριες εταιρείες -Τι απαντά η κυβέρνηση

87

Αποζημιώσεις ζητούν οι παραχωρησιούχοι είτε σε αεροδρόμια είτε σε μεγάλους αυτοκινητόδρομους, επειδή έχει πέσει κατακόρυφα η κίνηση, επιβεβαίωσε ο ίδιος ο υπουργός Υποδομών.

Παρόλα αυτά τόνισε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει αύξηση της τιμής των διοδίων,.

«Δεν πρόκειται να υπάρξει αύξηση της τιμής των διοδίων παρότι οι παραχωρησιούχοι ζητούν ενίσχυση για τα χρήματα που έχασαν την περίοδο της πανδημίας», δήλωσε ο υπουργός, μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Ο υπουργός επιβεβαίωσε ότι οι παραχωρησιούχοι, είτε σε αεροδρόμια είτε σε μεγάλους αυτοκινητόδρομους, επειδή έχει πέσει κατακόρυφα η κίνηση, έχουν ζητήσει αποζημιώσεις, καθώς προβλέπονται σε μεγάλο βαθμό και μέσα από τις συμβάσεις που έχουν υπογράψει.

Ξεκαθάρισε, όμως, ότι «δεν θα κάνουμε αύξηση των διοδίων».

Αύξηση εσωτερικών πτήσεων είτε 18, είτε 25 Μαΐου

Σχετικά με τις πτήσεις, ο κ. Καραμανλής σημείωσε ότι «καλούμαστε να βρούμε τη χρυσή τομή, μεταξύ της ελεύθερης μετακίνησης και της Δημόσιας Υγείας». Ανέφερε ότι η κυβέρνηση, ανάλογα με τις επιδημιολογικές εξελίξεις, θα εξετάσει την αύξηση των εσωτερικών πτήσεων, με δύο πιθανές ημερομηνίες τη 18η και την 25η Μαΐου.

Ενώ σε ό,τι αφορά στις πτήσεις εξωτερικού, υπενθύμισε ότι γίνεται προσπάθεια να βρεθεί λύση σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αλλά τόνισε πως εάν η Ευρώπη δεν βρει λύση, η Ελλάδα ήδη βρίσκεται σε επαφή με άλλες χώρες για διμερείς συμφωνίες.

Σημείωσε, εξάλλου, ότι ο πρωθυπουργός έχει θέσει ως στόχο να ανοίξει τουριστικά η χώρα την 1η Ιουλίου και για να γίνει αυτό, οι πτήσεις πρέπει να έχουν ξεκινήσει νωρίτερα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ