Α.Πνευματικός” Η σύμβαση για τα σκουπίδια με ΣΔΙΤ παραβιάζει Εθνική & Ευρωπαϊκή Νομοθεσία -βίντεο

101

Στην Υπογραφή του έργου της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων με ΣΔΙΤ της Περιφέρειας Πελοποννήσου αναφέρθηκε στην συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο δήμαρχος Κορινθίων κ Αλέξανδρος Πνευματικός.

Ο κ. Δήμαρχος τόνισε για μία ακόμα φορά πως ο ίδιος προσωπικά και ο Δήμος Κορινθίων θα αγωνίζεται να ισχύσει η Ευρωπαϊκή και Εθνική νομοθεσία όσο αφορά την διαχείριση των απορριμμάτων αλλά και για τα συμφέροντα των Κορινθίων αλλά και Πελοποννησίων πολιτών, γιατί μέσα από αυτή την σύμβαση επισήμανε ο κ. Πνευματικός θα υπάρχουν τεράστιες επιβαρύνσεις στα λαϊκά νοικοκυριά γιατί είναι μια σύμβαση που θα έχει οικονομικές επιβαρύνσεις σε όλους μας.

Ο Αγώνας είναι μπροστά είπε ο κ. Δήμαρχος γιατί υπεγράφη μια σύμβαση που παραβιάζει και την Εθνική και την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία και υπάρχουν εκκρεμείς δίκες στο ΣτΕ.

Ο κ. δήμαρχος μίλησε και για την λαϊκή συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στην Σκάλα Λακωνίαςπου οι κάτοικοι ισχυρίζονται ότι σε περιοχές Natura δεν μπορούν να γίνουν εγκαταστάσεις διαχείρισης απορριμμάτων.

Εκτίμησε πως η υπογραφή της σύμβασης είναι η απαρχή μιας περιόδου που θα οδηγήσει την Πελοπόννησο πάλι σε αδιέξοδο.

Ολοκληρώνοντας επανέλαβε πως το κέντρο διαλογής ανακυκλώσιμων και η κομποστοποίηση  από το νέο εθνικό σχεδιασμό είναι αρμοδιότητα των δήμων και πάνω στο πλαίσιο αυτό και των ομόφωνων αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου είπε ο κ. δήμαρχος και δήλωσε αισιόδοξος ότι αυτή την εβδομάδα θα έχουμε και την δεύτερη θετική έγκριση από το ελεγκτικό συνέδριο που εκδικάζεται την Τρίτη και αφορά τα μηχανήματα.

Θα συνεχίσουμε να υλοποιήσουμε τον δικό μας σχεδιασμό που θα οδηγήσει μέσα
από την λειτουργία του ΚΔΑΥ και της κομποστοποίησης και σε έσοδα στο δήμο που θα χρησιμοποιηθούν για να μειώσει το λειτουργικό του κόστος επανέλαβε ο κ. Δήμαρχος.

πηγή-korinthosnews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ