ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΗΣ”Ο ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ ΚΑΙ ΟΙ…ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ”

271
Διάβασα και άκουσα με προσοχή όλα όσα γράφτηκαν και ειπώθηκαν για την απόφαση-έκπληξη της πλειοψηφίας της οικονομικής επιτροπής του Δήμου Κορινθίων με πρόεδρο τον δήμαρχο , για την ανάθεση της εργολαβίας της κατασκευής του σχολείου στην Αρχαία Κόρινθο Π/Υ  3.000.000 Ευρώ, στον δεύτερο και όχι στον πρώτο μειοδότη.
Τι έχουμε λοιπόν εδώ;
Ένα δήμαρχο ο οποίος σαν αντιπολίτευση και αφού άλλαξε όπως συνηθίζει την αρχική του θέση,  κατακεραύνωνε τον Πνευματικό γιατί ήθελε να πάρει ανάλογη απόφαση με εισήγηση της αρμόδιας ανεξάρτητης επιτροπής για το έργο της πλατείας. Το αποτέλεσμα αυτής της πίεσης; Την υπαναχώρηση του  Πνευματικού και την ανάθεση της πλατείας στον πρώτο μειοδότη με αποτέλεσμα, με τεράστια ευθύνη του σημερινού δημάρχου,  τον εμπαιγμό  της  τοπικής κοινωνίας με την πολύμηνη καθυστέρηση.
Ένα δήμαρχο λοιπόν, που ενώ λίγους μήνες πριν έλεγε δημόσια , ότι ο εργολάβος της πλατείας δεν θα έχει πρόβλημα στην αποπεράτωση του έργου γιατί άλλαξε η δημοτική αρχή και συνεργάζονται πλέον άριστα, τώρα να ζητά να μην αναλάβει το έργο του σχολείου ο ίδιος εργολάβος γιατί δεν θα το τελειώσει.
Και μάλιστα να προβάλει τον αστείο ισχυρισμό ότι δηλαδή δεν θα έχει κέρδος ο εργολάβος και δεν το θέλει και γιαυτό δίνει το έργο στον δεύτερο μειοδότη. Λες και δουλειά του δημάρχου είναι η προστασία κάθε εργολάβου.
Προσωπικά ελάχιστα με ενδιαφέρει το ποιος εργολάβος θα εκτελέσει το έργο και δεν κρίνω την απόφαση της αρμόδιας επιτροπής (άλλωστε στην περίπτωση της πλατείας είχα ταχθεί υπέρ της πρότασης της αντίστοιχης επιτροπής για κατακύρωση στον τέταρτο μειοδότη) αλλά δεν μπορώ να μην σταθώ στην συγκεκριμένη απόφαση του δημάρχου και των μελών της παράταξης του που ανήκουν στην οικονομική επιτροπή (οι άνθρωποι βέβαια ουδεμία σχέση έχουν με το αντικείμενο).
Εδώ πρόκειται για μία απόφαση, την οποία έλαβε ουσιαστικά αποκλειστικά ο δήμαρχος, αφού η αρμόδια επιτροπή του διαγωνισμού, κρίνει μεν ότι ο πρώτος μειοδότης δεν θα έχει κέρδος ενώ ο δεύτερος θα έχει αλλά δεν εισηγείται να ανατεθεί οπουδήποτε, σε αντίθεση με την περίπτωση της πλατείας όπου είχαμε τέτοια εισήγηση.
Μια απόφαση η οποία δεν ξέρω πως μπορεί να χαρακτηριστεί.
Μνημείο ανακολουθίας;
Απόδειξη αλαζονείας;
Απαύγασμα της ανυπαρξίας γνώσεων και της αδυναμίας αντίληψης των θεμάτων;
Εξυπηρέτηση;
Ή οτιδήποτε άλλο έρχεται στο μυαλό καθενός;
Εγώ προσωπικά δεν χρειάζεται να βγάλω κάποιο συμπέρασμα.
Υπενθυμίζω μόνο ότι ο τομέας των δημοσίων έργων είναι από τους μεγαλύτερους παράγοντες και οι δήμοι ο μεγαλύτερος φορέας διαφθοράς.
Με εκτίμηση
Βασίλειος Πανταζής
Πολιτικός Μηχανικός Ε.Μ.Π.
Νοταρά 17 Κόρινθος
τηλ. 2741023560 κιν. 6936872219

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ