Βιασμός 19χρονης: Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος βιασμού

672

Η άτυχη 19χρονη, θύμα ομαδικού βιασμού μέσα στο ΑΤ Ομονοίας, περπατούσε στο Θησείο με μία φίλη της και ενώ εκείνη μπήκε στον ηλεκτρικό για να πάει στον προορισμό της, εκείνη ζήτησε κάποιες πληροφορίες από τους τέσσερις αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που έκαναν περιπολία στο σημείο. Οι αστυνομικοί της είπαν να μπει στο τρένο και να κατέβει στην Ομόνοια και εκεί θα την περίμεναν απ’ έξω για να της δώσουν τις πληροφορίες που ήθελε.

Στην Ομόνοια πλέον και χωρίς το κορίτσι να μπορεί να φανταστεί τι θα ακολουθούσε, την έβαλαν μέσα στο Αστυνομικό Τμήμα δήθεν για να της εξηγήσουν πώς θα πήγαινε εκεί που ήθελε. Εκεί οι τρεις από τους τέσσερις την κατέβασαν στο υπόγειο που ήταν το αποδυτήριο και ο τρίτος έφυγε μόλις έφτασαν κάτω, με τους άλλους δύο να προχωρούν στις αρρωστημένες τους πράξεις.

Κατάθεση ενστόλου που τους είδε να μπαίνουν μέσα στο Αστυνομικό Τμήμα τους «καίει», όπως τους «καίει» και η κάμερα διπλανού καταστήματος, που καταγράφει και την κοπέλα την στιγμή που φεύγει αναστατωμένη και σαστισμένη. Η κάμερα του Αστυνομικού Τμήματος δεν τους κατέγραψε γιατί κανείς δεν αντικατέστησε το καταγραφικό από την παλιότερη περίπτωση που και πάλι είχε ασχοληθεί το Εσωτερικών Υποθέσεων με τον αστυνομικό που κατέβρεχε και εξευτέλιζε μία γυναίκα ΑμΕΑ πριν τρία χρόνια.

Οι δύο αστυνομικοί οδηγήθηκαν σήμερα, Παρασκευή, στον εισαγγελέα. Τη Δευτέρα αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον του Ανακριτή, ενώ ένα από τα πολλά ερωτηματικά είναι πώς είναι δυνατόν να μπαίνουν αστυνομικοί με πολίτη μέσα στο Αστυνομικό Τμήμα και κανείς να μη τους ρωτάει τι κάνουν, ποιος είναι ο πολίτης και που τον πάνε….

πηγή: news247