Βουνό ή Θάλασσα; Η Πρώτη news Κορινθίας προτείνει βουνό – Δείτε γιατί

116

To ερώτημα κλασικό και διαχρονικό. Βουνό ή θάλασσα; Ποιο από τα δυο μας ηρεμεί περισσότερο; Οι ψυχολόγοι επιβεβαιώνουν ότι μας αρέσει περισσότερο η ακροθαλασσιά. Ανάμεσα στην παραλία, την εξοχή και ένα πάρκο, νικητής στις προτιμήσεις μας είναι η πρώτη, σύμφωνα με έρευνα σε 2.750 ανθρώπους ηλικίας 8 έως 80 ετών.

Τα στοιχεία παρείχε ο βρετανικός οργανισμός «Natural England» και αναλύθηκαν από τους ερευνητές των Πανεπιστημίων Exeter και Plymouth.

Οι ερευνητές παρατήρησαν ότι οι επισκέψεις στην παραλία οδηγούσαν σε εντονότερα θετικά συναισθήματα, σε μεγαλύτερη αίσθηση αναζωογόνησης και ηρεμίας συγκριτικά με τις επισκέψεις στην εξοχή ή σε ανοιχτούς χώρους με πράσινο στις πόλεις.

Πιστεύουν ότι τα συναισθήματα που μας προκαλεί η παρουσία μας δίπλα στη θάλασσα μάλλον είναι εγγεγραμμένα στην φύση μας από τις απαρχές της ύπαρξης του ανθρώπου στη γη, γι’ αυτό και φαίνεται πως υπερέχει η θάλασσα του βουνού στις προτιμήσεις μας.

Σύμφωνα πάντως με μια άλλη θεωρία ίσως ο σύγχρονος άνθρωπος να προτιμά τη θάλασσα επειδή προβάλλεται περισσότερο ως καλύτερη επιλογή για αποδράσεις και ηρεμία.

 

Εμείς όμως στην Πρώτη news Κορινθίας έχουμε μία ιδιαίτερη αδυναμία στο βουνό και σας προτείνουμε εδώ να δείτε ομορφιές της ορεινής Κορινθίας που κάποιες από αυτές μπορεί και να μην γνωρίζετε

Ο δροσερός καιρός σιγά σιγά  θα μας χτυπήσει  την πόρτα και η επιθυμία για φθινοπωρινές εκδρομές  θα  είναι ακόμα πιο έντονη.

Ένα ήρεμο  τοπίο μπαίνει άμεσα στα σχεδία μας και η οργάνωση της εκδρομής ξεκινά αμέσως. Τοπία στα οποία πρωταγωνιστούν τα αγέρωχα βουνά της Ορεινής Κορινθίας και δίπλα τους εντυπωσιάζουν και σαγηνεύουν με την ομορφιά τους ήρεμα, γραφικά χωριουδάκια είναι ο τελικός στόχος μας. Σ’ ένα απόλυτα ταιριαστό, καταπράσινο σκηνικό, όπου κυριαρχούν τα έλατα και τα νερά των πηγών, μικροί ήρωες ζουν καθημερινά εκεί μια ήρεμη ζωή! Εάν είσαι και εσύ ένας από εκείνους, που έχεις την ανάγκη από μια ένεση χαλάρωσης και ρομαντισμού, τότε τα παρακάτω μέρη θα πρέπει να βρίσκονται πρώτα στη λίστα με τις νέες σου εξορμήσεις!

 

Δείτε εδώ άρθρα για το βουνό και την Ορεινή Κορινθία, που δανειστήκαμε από τον  ηλεκτρονικό οδηγό webkorinthos

 

Φθινοπωρινό Σαββατοκύρικο στην Ορεινή Κορινθία – Τίποτε καλύτερο! ( φωτο)

 

Φθινοπωρινό Σαββατοκύρικο στην Ορεινή Κορινθία – Τίποτε καλύτερο! ( φωτο)

 

 

http://webkorinthos.gr/%CE%BF%CF%81%CE%B5%CE%B9%CE%BD%CE%B7-%CE%BA%CE%BF%CF%81%CE%B9%CE%BD%CE%B8%CE%B9%CE%B1-%CE%BF-%CE%B9%CE%B4%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%BF%CF%83-%CF%80%CF%81%CE%BF/

Πηγή: vita.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ