“Βροντερή” παραίτηση του Π.Ανδρικόπουλου με αιχμές…!! απο την θέση του Γενικού Γραμματέα του ΕΕΣ

125

Αγαπητές Ερυθροσταυρίτισες και Ερυθροσταυρίτες,

Πριν από τρεις μήνες περίπου αναδείχθηκα στο πολύ τιμητικό αξίωμα του Γενικού Γραμματέα του μεγάλου μας ανθρωπιστικού οργανισμού.

Με τη δέσμευση από πλευράς μου να γυρίσουμε σελίδα στο παρελθόν , να επαναφέρουμε τον ΕΕΣ στην κανονικότητα , να διευρύνουμε

τη βάση συμμετοχής του με την ένταξη των εθελοντών και να στραφούμε στην εγχώρια φτώχια χωρίς να αγνοούμε βέβαια το μεταναστευτικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα μας. Διεφάνη αρχικώς ότι αυτές οι προσωπικές μου δεσμεύσεις έγιναν κοινός τόπος για το Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο.

Πλην όμως έχει πλέον σχηματισθεί στους κόλπους του Κ.Δ.Σ. μία ετερόκλητη συμμαχία η οποία με έργα και δηλώσεις χαράσει διαφορετική πολιτική.

Επιδιώκει σθεναρά την επαναφορά στις περιφερειακές διοικήσεις προσώπων που βρίσκονταν στις θέσεις αυτές πριν από το έτος 2013 σηματοδοτώντας με τον τρόπο αυτό την παλινόρθωση του παλαιού καθεστώτος που τόσο τραυμάτισε το ερυθροσταυρικό κίνημα, για να μην αδικήσω όμως ερυθροσταυρίτες δεν σημαίνει ότι όλα τα πρόσωπα ήταν άρρηκτα συνδεδεμένα με το παρελθόν αυτό. Με τη βούληση αυτή αποβάλλει από τους κόλπους τους εθελοντές που μετέχουν στις διοικήσεις και είναι η ραχοκοκαλιά του ερυθροσταυρισμού σύμφωνα και με τις προχθεσινές δηλώσεις της συνδιάσκεψης των ΕΣ/ΕΗ στο Καζακστάν.

Μεγάλο επίσης ζητούμενο είναι η διεύρυνση του μητρώου μελών με την ένταξη σε αυτό των εθελοντών και άλλων, αποτελεί δε, και δέσμευσή μας απέναντι στη Διεθνή Ομοσπονδία Ε.Σ..

Ήδη έχω ζητήσει από 17 Απριλίου τον ορισμό ημερομηνίας εκλογών με σαφή κριτήρια διεύρυνσης , όμως το Κ.Δ.Σ. παλινωδεί και αδυνατεί να ορίσει και να πετύχει τους όρους διεύρυνσης, έδειξε όμως πυγμή και αποφασιστικότητα από την άλλη πλευρά στην αφαίρεση διευθυντικών αξιωμάτων υπαλλήλων ενόψει των εκλογών.

Αγαπητές φίλες και φίλοι το ερυθροσταυρικό κίνημα πρέπει να αποκαταστήσει τις σχέσεις του με την ελληνική κοινωνία εντάσσοντας στους κόλπους του ενεργούς πολίτες, ανθρώπους της διπλανής  πόρτας, εθελοντές , φιλανθρώπους, διακεκριμένους επιστήμονες, χωρίς διακρίσεις κατά το παράδειγμα του πνευματικού μας προπάτοραΕ.Ντυνάν.

Και επειδή οι σχέσεις καλλιεργούνται εμπράκτως , είχαμε αρχικώς δεσμευτεί ότι θα εξεύρουμε κονδύλια για τους πιο αδύναμους και αποκλεισμένους συμπολίτες μας, τις μονογονεικές οικογένειες, δυστυχώς όμως το προεδρείο στις 3 Μαίου υιοθέτησε συμβάσεις μόνο για το μεταναστευτικό.

Επειδή η θεώρησή μου για τα πράγματα και την προοπτική του  Ε.Ε.Σ. είναι πλέον διαφορετική από τη σχηματισθείσα πλειονοψηφία,  και με συνέπεια στις αρχικές μου προσωπικές δεσμεύσεις, διαμαρτυρόμενος εντόνως για τις εξελίξεις αυτές υποβάλλω την παραίτησή μου από μέλος της παρούσας διοίκησης.

Η παραίτησή μου αυτή να μην εκληφθεί ως παραίτηση από την προσπάθεια για τη δημιουργία ενός μεγάλου , ανοικτού Ερυθρού Σταυρού, που συμμερίζομαι με ορισμένα μέλη της παρούσας διοίκησης. Κλείνοντας θέλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους του Ε.Σ. με τους οποίους συνεργάστηκα, υπαλλήλους και εθελοντές με τη δέσμευση ότι η προσπάθεια δεν τελείωσε.

Παναγιώτης Σ. Ανδρικόπουλος

Γενικός   Γραμματέας  ΕΕΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ