Γεωργιάδης “υπάρχει ταύτιση απόψεων με το Κίνημα Αλλαγής”…ΛΑ.Ο.Σ-ΠΑΣΟΚ στην εξουσία…ζήτω η Ν.Δ.

22

Στα μείζονα για τη χώρα ζητήματα υπάρχει ταύτιση απόψεων με το Κίνημα Αλλαγής, σημείωσε σήμερα ο  αντιπρόεδρος της ΝΔ Αδωνις Γεωργιάδης.

Συγκεκριμένα ο αντιπρόεδρος της ΝΔ επεσήμανε μιλώντας στο Πρακτορείο 104,9 FM:

«Το Κίνημα Αλλαγής είναι άλλος πολιτικός χώρος από εμάς. Δεν λέω ότι έχουμε ταυτόσημες απόψεις. Έχουμε σε πολλά σημεία διαφορετικές απόψεις. Όμως στα μείζονα -και αυτή είναι η μεγάλη διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ- δηλαδή στην κατεύθυνση που πρέπει να έχει η χώρα, στη μορφή που πρέπει να έχει η χώρα, στον σεβασμό της διακρίσεως των εξουσιών, στο σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, σε αυτά υπάρχει ταύτιση απόψεων».

«Υπήρχε η γενική άποψη ότι το Κίνημα Αλλαγής αποτελεί έναν στρατηγικό μας εταίρο για να αλλάξουμε τη χώρα και αυτό φυσικά δεν είναι σε διάσταση απόψεων με τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος -υπενθυμίζω- ότι ο ίδιος πήγε και μίλησε και είπε το ίδιο πράγμα μέσα στο συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής προ τριών εβδομάδων. Βεβαίως το Κίνημα Αλλαγής είναι στρατηγικός εταίρος για την αλλαγή της χώρας και τη δημιουργία μιας ευρωπαϊκής Ελλάδας, ασφαλώς και είναι. Δεν ήμασταν με αυτό το κόμμα σε συγκυβέρνηση το 2012 – 2014;» διερωτήθηκε ο κ. Γεωργιάδης.

Ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε επίσης ότι δεν υπήρχε καμιά διαφωνία Σαμαρά-Μητσοτάκη, σχολιάζοντας τα περί διαφωνίας μεταξύ του πρώην πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης με αφορμή το άρθρο του κ. Σαμαρά στην Καθημερινή.

«Διαβάζω το άρθρο Σαμαρά, το ξαναδιαβάζω το διαβάζω τρίτη φορά […] πού υπήρχε διαφωνία Σαμαρά- Μητσοτάκη; Απολύτως πουθενά» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε πως «δεν υπήρχε επίσης κανένα κάλεσμα στο άρθρο του κ. Σαμαρά να έρθει ο κ. Βενιζέλος ή ο κ. Λοβέρδος στη ΝΔ».

Κληθείς να σχολιάσει την αυξανόμενη προκλητικότητα από την πλευρά της Τουρκίας, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επισήμανε ότι συμφέρον της Άγκυρας «είναι να υπάρχει αναταραχή ενώ συμφέρον της Ελλάδος είναι να υπάρχει ηρεμία», γι’ αυτό και, όπως υπογράμμισε, «όσο η Τουρκία θα προσπαθεί να μας παρασύρει, τόσο περισσότερο εμείς θα πρέπει να κρατάμε την ψυχραιμία μας».

«Δεν συμμερίζομαι, λοιπόν μια δημόσια συζήτηση η οποία μπορεί να πάρει διαστάσεις υστερίας. Δεν υπάρχει κανένας λόγος υστερίας. Η Ελλάδα δεν φοβάται κανέναν, έχει ισχυρή αποτρεπτική δύναμη, έχει διεθνείς συμμαχίες» υπογράμμισε ο κ. Γεωργιάδης.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here