Γιατί δεν μιλάει κανείς για τους ηθικούς αυτουργούς της εγκληματικής συμμορίας Ριχάρδου; – Οι χρήστες του twitter σχολιάζουν

111
Οπως ήταν αναμενόμενο το  hashtag #Ριχάρδος έγινε πρώτο trend. στο twitter όπου συναντάς εύστοχες ατάκες, ευρηματικές φωτοσυνδέσεις.
Αυτό που είναι προβληματικό κατά την άποψη μας, είναι ότι μένουν εντελώς στο απυρόβλητο οι υπεύθυνοι που δημιουργούν “Ριχάρδους“.

Ο τύπος αυτός και οι συνεργοί του, είναι εγκληματίες, αυτό δεν το συζητάμε καν.
Ποιοι όμως δημιούργησαν το έδαφος για να πλουτίζουν αυτοί οι απατεώνες;  Δεν είναι αυτοί που οδήγησαντεράστιες εργατικές μάζες στην απόγνωση;
Δεν έχουν ευθύνες αυτοί που ανάγκασαν κόσμο απ’ τα λαϊκά στρώματα, να ξεπουλήσει μπιρ παρά, οικογενειακά κειμήλια, κάθε αντικείμενο αξίας που είχαν, κάθε κόσμημά τους, για να καλύψουν πιεστικές ανάγκες τους;

Δεν ξέρουμε αν έχουν βάση οι δημοσιογραφικές πληροφορίες που δημοσιεύονται και αναφέρουν ότι η συμμορία αυτή “έσπρωχνε” κάθε μέρα σε παράνομα χυτήρια στην Τουρκία 100 με 150 κιλά χρυσό, ενώ στην κορύφωσητης οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης το μέγεθος αυτό έφτανε στον μισό τόνο, αποκομίζοντας αστρονομικά κέρδη. 
Και προφανώς η μεγαλύτερη ποσότητα δεν προέρχεται από κλεπταποδοχή.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, συνεργοί σ’ αυτό το έγκλημα είναι και όσοι οδήγησαν στην αναγκαστική επιλογήάτομα της τάξης μας να ξεπουλήσουν γι ένα κομμάτι ψωμί, βέρεςδαχτυλίδιασταυρούς, οποιοδήποτε κόσμημα είχαν για να μπορέσουν να καλύψουν έστω και προσωρινά βιοποριστικές ανάγκες τους.
Κι προφανώς αναφερόμαστε στο υπηρετικό πολιτικό προσωπικό των αστών που οδήγησε στην απόγνωσηκαι την μιζέρια τον κόσμο της εργασίας και τους απόμαχους της δουλειάς.

Ναι, ο Ριχάρδος και η κλίκα του είναι εγκληματίες.
Δεν θα μπορούσαν όμως να έχουν την αιματοβαμμένη δραστηριότητά τους, αν δεν τους έστρωνε το έδαφος η εφαρμοζόμενη  αντιλαϊκή πολιτική.
Υπάρχουν δηλαδή και ηθικοί αυτουργοί σ’ αυτό το έγκλημα και αυτό δεν πρέπει να το προσπερνάμε.

Ας δούμε τώρα κάποιες παρεμβάσεις χρηστών του twitter:

 

tsak-giorgis.blogspot.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ