Γιατί ο Ν. Χατζηνικολάου, δεν μηνύει το FBI αν θεωρεί ότι έγγραφο τον εμπλέκει στο σκάνδαλο Novartis

153
Η κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ του Νίκου Χατζηνικολάου και του διευθυντή της “Καθημερινής” Αλέξη Παπαχελά, είναι γνωστή. Γι’ αυτό και δεν μας έκανε εντύπωση ότι χτες η ιστοσελίδα της εφημερίδας του Αλαφούζου και το δελτίο ειδήσεων του Σκάι, προέβαλαν ένα θέμα που είχε ξανακουστεί στο παρελθόν.

Ηταν Φλεβάρης του 2018 όταν είχε δημοσιευτεί κατάθεση προστατευόμενου μάρτυρα στο σκάνδαλο της Novartis στην οποία εμφανιζόταν ο Χατζηνικολάου να λαμβάνει οικονομικά ανταλλάγματα ώστε να κλείνει ραντεβού μεταξύ εκπροσώπων της φαρμακοβιομηχανίας και υπουργών της κυβέρνησης.
Τότε ο εκδότης της Realnews, παρουσιάστηκε οργισμένος, διέψευσε αυτή την πληροφορία και απείλησε με μήνυση τον μάρτυρα που τον εμπλέκει σ’ αυτή την υπόθεση.

Χτες όμως στην κατάθεση του στην Προανακριτική ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ι. Αγγελής προσκόμισε ένα έγγραφο – έκθεση του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών των ΗΠΑ.
Το έγγραφο του FBI που είχε δοθεί στην Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς από τον Αύγουστο του 2017, απαντούσε σε τέσσερα συγκεκριμένα ερωτήματα που τους είχε θέσει η εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη αναφορικά με στοιχεία που διαθέτει το FBI για χρηματισμούς Ελλήνων ιατρών, αξιωματούχων και πολιτικών.

Να σημειώσουμε ότι το συγκεκριμένο έγγραφο δεν είχε συμπεριληφθεί στην δικογραφία που στάλθηκε στην Βουλή τον Φλεβάρη του 2018 για τη διερεύνηση των τυχόν ευθυνών των πρώην πρωθυπουργών και υπουργών.

Επίσης οι υπεύθυνοι του FBI όταν υπογραμμίζουν ότι διαθέτουν στοιχεία μόνο για χρηματισμούς ιατρών, συμπληρώνοντας ότι «δεν παρασχέθηκαν πληροφορίες για το κατά πόσο οι ανωτέρω ή άλλα πρόσωπα επηρέασαν με οιονδήποτε τρόπο την πολιτική τιμολόγησης φαρμάκων στην Ελλάδα», αναφέρονται στα αποτελέσματα των ερευνών που υπήρχαν μέχρι τότε. 

Αρα δεν σημαίνει ότι καταρρέει η δήθεν σκευωρία περί εμπλοκής πολιτικών προσώπων, στο σκάνδαλο της Novartis όπως βιάστηκαν μα πανηγυρίσουν φιλοκυβερνητικές ιστοσελίδες.
«Για κακή τους τύχη όμως, η έρευνα συνεχίστηκε και μετά τον Αύγουστο του 2017 και όπως ενημερωθήκαμε από επίσημο έγγραφο του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, με ημερομηνία 23 Ιανουαρίου 2018, το οποίο κατατέθηκε πριν λίγο στην προανακριτική, επιβεβαιώνεται η εμπλοκή πρώην υπουργών της Νέας Δημοκρατίας και του ΚΙΝΑΛ στο σκάνδαλο Novartis, έγγραφο το οποίο πριν λίγο ο κ. Αγγελής δεν αμφισβήτησε», αναφέρουν πηγές που δεν κατονομάζονται στην “ΕφΣυν”.

Να επιστρέψουμε όμως στην παρουσιαζόμενη εμπλοκή του Ν. Χατζηνικολάου -αναφέρεται επίσης ο όνομα του εκδότη ιατρικών περιοδικών και ιδιοκτήτη διαφημιστικής εταιρείας, Εμμανούήλ Βουλκίδη- στο σκάνδαλο της Novartis.
Διαβάζουμε συγκεκριμένα στο κείμενο του FBI για τον εκδότη της Realnews: «Είχε εύκολη πρόσβαση στο Υπουργείο Οικονομικών, Υπουργείο Αμυνας, Υπουργείο Παιδείας, Υπουργείο Υγείας και Υπουργείο Ανάπτυξης. Ο  Χατζηνικολάου κανόνιζε συναντήσεις μεταξύ αυτών των Υπουργείων και του Φρουζή.
Για παράδειγμα, η Novartis αύξησε τα τιμολόγια  με την REAL MEDIA (που ανήκει στο Χατζηνικολάου). Συνήθως οι διαφημίσεις κόστιζαν γύρω στα 2.000 Ευρώ. Η Novartis πλήρωνε 3.000 Ευρώ. Η διαφήμιση θα ήταν νόμιμη αλλά το τιμολόγιο ήταν αυξημένο. Η Novartis εξέδιδε τιμολόγια για την REAL MEDIA άμεσα ούτως ώστε η REAL MEDIA να πληρώνεται σε χρονικό διάστημα τεσσάρων μηνών αντί εννέα μηνών».

Και προσέξτε, τώρα, την αμηχανία που κατέβαλε τον Νίκο Χατζηνικολάου μετά απ’ αυτή την αποκάλυψη. Ενώ όταν τα ίδια πράγματα είχαν ακουστεί σε βάρος του από προστατευόμενο μάρτυρα παρουσιάστηκε οργισμένος απειλώντας με μηνύσεις, σήμερα κάνει τουμπεκί ψιλοκομμένο.
Αν θεωρεί ότι η έρευνα του  Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών των ΗΠΑ, γράψει ψέματα, με αποτέλεσμα να θίγεται η τιμή και υπόληψή του, δεν θα ήταν αυτονόητη να στραφεί δικαστικά εναντίον του FBI; Γιατί δεν το κάνει.

Αντίθετα, εκδηλώνει τον πανικό του ξενυχτώντας κάνοντας συνέχεια τουίτ -Το τελευταίο το έκανε στις 2 πμ– βάζοντας στο στόχαστρο του τον Γιάννη Αλαφούζο και τον Αλέξη Παπαχελά. (Καλά κουμάσια είναι κι αυτοί αλλά είναι ανόητο να τα βάζεις με τον “ταχυδρόμο” που σου φέρνει το μαντάτο).

 

 

 

Το συμπέρασμα που βγαίνει από τα παραπάνω είναι ξεκάθαρο. Αφού ο Χατζηνικολάου δεν στρέφεται δικαστικά εναντίον του FBI, έχουν βάση τα όσα αναφέρει το έγγραφο-έκθεση σε βάρος του. 
Τώρα αν θα προκύψει καινούργια μπόχα -όπως απειλεί ο εκδότης της Realnews- για το εδοτικοδημοσιογραφικό κατεστημένο, μένει να το δούμε.

tsak-giorgis.blogspot.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ