Γιατρός και τσαρλατάνος δεν γίνεται – Οι δηλώσεις Γιαμαρέλλου είναι επικίνδυνες για την υγεία

42

Ερώτηση: Είμαι ασυμπτωματικός φορέας του ιού, παίρνω το κουταλάκι στο στόμα και μετά το παίρνετε εσείς. Εσείς δεν κολλάτε;

Απάντηση: Κοιτάξτε, εδώ δεν ισχύει η έννοια της επιστήμης, είναι η έννοια του μυστηρίου η οποία είναι πάνω από την επιστήμη και επηρεάζει την επιστήμη. Επομένως, ή πιστεύεις ότι συμμετέχεις στο μεγαλύτερο μυστήριο και δεν παθαίνεις τίποτα ή δεν πηγαίνεις να κοινωνήσεις, αν φοβάσαι. Κάνεις το σταυρό σου και προχωρείς. Δεν υπάρχει περίπτωση σε ένα τόσο μεγάλο μυστήριο, που είναι ο ίδιος ο θέος. Ή πιστεύεις στο θεό ή δεν πιστεύεις. Τελείωσε. Δεν τίθεται πιο πολύ συζήτηση για αυτό». 

Ερώτηση: Αν πιστεύω στο θεό δεν θα κολλήσω κορωνοϊό;

Απάντηση: Όχι. Όποιος πάει να κοινωνήσει, άσχετα αν το πιστεύει ή δεν το πιστεύει, συμμετέχει στο μυστήριο. Επομένως, δεν υπάρχει κίνδυνος για κορωνοϊό όπως για κανένα άλλο μικρόβιο.  

Τις απαντήσεις δεν τις έδωσε ο Αμβρόσιος. Είναι η τοποθέτηση της λοιμωξιολόγου Ελένης Γιαμαρέλλου, η οποία επανέλαβε με ακόμα πιο προκλητικό τρόπο τους σκοταδιστικούς ισχυρισμούς της.

Όσο τέτοιοι γιατροί παραμένουν επικίνδυνοι εμείς θα απαντάμε με την επιστημονική τοποθέτηση της Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), διότι το θέμα είναι πολύ σοβαρό. Δεν έχει να κάνει με το εάν πιστεύει ή όχι κάποιος στον θεό. Κινδυνεύει η υγεία των ανθρώπων. Γιατρός και τσαρλατάνος δεν γίνεται. Οι δηλώσεις Γιαμαρέλλου είναι επικίνδυνες για την υγεία και οι φορείς των γιατρών που κάνουν πως δεν ακούν είναι συνένοχοι.-

«Όπως έχει ήδη τονιστεί η μετάδοση των τρεχουσών εποχικών ιώσεων αναπνευστικού (κορονοϊού και γρίπης) γίνεται με σταγονίδια που εκπέμπονται από τη στοματοφαρυγγική κοιλότητα και τη μύτη πασχόντων.  Γι’ αυτό συνιστώνται τα αναγκαία προφυλακτικά μέτρα. Οι συστάσεις αυτές φυσικά και δεν περιλαμβάνουν εξαιρέσεις για λόγους θρησκευτικούς, μυστηριακούς ή μεταφυσικούς

Είναι απαράδεκτο να σιωπούν για τέτοιες αντιεπιστημονικές δηλώσεις τόσο η ηγεσία του αρμόδιου κρατικού οργανισμού (ΕΟΔΥ), όσο και η ηγεσία του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ).

Οι νοσοκομειακοί γιατροί της χώρας είμαστε στην πρώτη γραμμή υπεράσπισης της υγείας του λαού και σε ότι αφορά την άσκηση της ιατρικής και σε ότι αφορά την αγωνιστική διεκδίκηση αποκλειστικά δημόσιας, απολύτως δωρεάν, καθολικής, ισότιμης περίθαλψης. Θα είμαστε και στην πρώτη γραμμή υπεράσπισης της επιστημονικής αλήθειας ενάντια στη μεταφυσική και στον κάθε προέλευσης σκοταδισμό» [Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ)].

imerodomos.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here