Γκιόσα : Ο αγαπημένος μεζές της Κορινθίας – Πως θα την μαγειρέψετε

296

Η συνταγή είναι Ελληνικότατη και προπάντων Κορινθιακή   : Προβατίνα στην γάστρα με πατάτες και στην σάλτσα της μακαρόνια.!

Το κρέας τηςπροβατίνας ή  γίδας ή   δεν είναι από αυτά που συναντάς συχνά ιδιαίτερα στις μεγαλουπόλεις αλλά ούτε είναι αγαπητό στο ευρύ κοινό.

Στα χωριά της Πελοποννήσου όμως αλλά και της Κορινθίας ιδιαιτέρα , από παλιά ήταν μαζί με αυτό της προβατίνας το κρέας που ο πολύς κόσμος αγόραζε λόγω και της χαμηλότερης τιμής του. Επίσης στα χωριά τα μικρά ζώα ήταν αυτά που θα κρατούσαν για αναπαραγωγή ή για τη γιορτή του Πάσχα ή τα διάφορα πανηγύρια προκειμένου να γίνουν ψητά.

Η αγάπη των Κορινθίων προς την γκιόσα είναι χαρακτηριστική , οι ταβέρνες που την ψήνουν,  από νωρίς το απόγευμα την έχουν πουλήσει τηλεφωνικώς σε πακέτο και αν αργήσεις δύσκολα θα την βρεις τις καθημερινές.

Δείτε την συνταγή που μπορείτε να φτιάξετε στο σπίτι:

Η συνέχεια εδώ