Γλυκά του φθινοπώρου … Και χωρίς ζάχαρη | Με μήλα, αχλάδι, σταφύλι, πορτοκάλι, μανταρίνι

11

Επειδή ξέρω ότι σου αρέσει οτιδήποτε φθινοπωρινό σε γλυκό είπα να συγκεντρώσω όλα τα αγαπημένα μου γλυκά με φρούτα σε ένα μόνο άρθρο για να τα έχεις συγκεντρωμένα.

Φθινοπωρινά σοκολατάκια μαρμελάδας χωρίς ζάχαρη | Με 2 υλικά

Αυτά τα σοκολατάκια που θέλουν μόλις δύο υλικά για να ετοιμαστούν είναι το απόλυτο φθινοπωρινό γλυκό αρκεί η μαρμελάδα που θα βάλεις στη συνταγή σου να είναι φτιαγμένη από φθινοπωρινά υλικά. Η δική μου είναι φτιαγμένη με goji berry και κολοκύθα.

2 γλυκά με σταφύλι του δευτερόλεπτου | Χωρίς ζάχαρη

Πολλά πράγματα μπορείς να φτιάξεις με σταφύλια καθώς είναι από μόνο τους γλυκά και πεντανόστιμα. Στο link από πάνω θα βρεις δύο από αυτές, τις πιο εύκολες.

Φθινοπωρινό κέικ σταφύλι χωρίς ζάχαρη

Δεν έχω να πω πολλά γι’αυτό το θεϊκό κέικ σταφύλι. Είναι σούπερ φθινοπωρινό και θα το λατρέψεις. Α και το κάθε κομμάτι έχει 175 θερμίδες.

Vegan κέικ μανταρίνι χωρίς ζάχαρη

Και το κέικ μανιταρίνι χωρίς αυγά είναι από τα αγαπημένα μου μιας και τα μανταρίνια είναι επίσης από τα πιο νόστιμα και γλυκά φρούτα του φθινοπώρου.

Κέικ πορτοκάλι με cranberries | Χωρίς Ζάχαρη

Άλλο ένα φθινοπωρινό όνειρο φτιαγμένο με πορτοκάλι και cranberries, blueberries, raspeberries που δεν περιέχει ζάχαρη, βούτυρο και αυγά και είναι και πολύ υγιεινό.

Πορτοκαλόπιτα χωρίς ζάχαρη και φύλλο | Vegan

Αυτή η πορτοκαλόπιτα χωρίς ζάχαρη και φύλλο έχει τη γεύση αλλά δεν έχει όλα αυτά που την κάνουν σούπερ παχυντική. Επίσης είναι και vegan που σημαίνει ότι δεν περιέχει ούτε αυγά. Το κάθε κομμάτι έχει 210 θερμίδες.

Μαρμελάδα μήλου | Χωρίς ζάχαρη

Αυτή η μαρμελάδα μήλου είναι από τις αγαπημένες μου μαρμελάδες μιας και το μήλο έχει υπέροχη γεύση όταν λιώνει και μαγειρεύεται. Συμφωνείς;

Θεϊκή τάρτα αχλάδι χωρίς ζάχαρη

Μπορεί να έχετε συνηθίσει να απολαμβάνετε ένα ζουμερό κομμάτι μηλόπιτα, αλλά μόλις δοκιμάσετε την αχλαδόπιτα ή τάρτα αχλάδι θα σας κλέψει την καρδιά και τα μυαλά.

Μαρμελάδα κυδώνι χωρίς ζάχαρη | Είναι η εποχή της

Αυτήν την μαρμελάδα την φτιάχνει πολύ συχνά η πεθερά μου και είναι υπέροχη αυτή την εποχή που είναι και η εποχή της.

Ανάποδη μηλόπιτα | Χωρίς ζάχαρη

Αυτό το καραμέλωμα από πάνω είναι το highlight αυτού του κέικ μηλόπιτα. Κάνει το γλυκό πιο ζουμερό, πιο νόστιμο.

Τρουφάκια μηλοπιτάκια χωρίς ζάχαρη

Είναι από τα γλυκά που με κάνουν να μην μπορώ να συγκρατηθώ. Έτσι το φτιάχνω μόνο όταν πρόκειται να έρθουν φίλοι στο σπίτι ή το φτιάχνω και το μοιράζω στη μαμά μου, στην αδερφή μου, σε καμιά φίλη μου. Είναι όντων εθιστικά.

Κέικ μήλου χωρίς αλεύρι και ζάχαρη

Ο Νικόλας μου είπε να το ξαναφτιάξω με το που τελείωσε γιατί είναι ασυνήθιστα ζουμερό και αφράτο. Του το χρωστάω για να πω την αλήθεια αλλά θα το ξαναφτιάξω σίγουρα.

Πηγή

Δείτε επίσης:

Μήλα γεμιστά στον φούρνο σιροπιασμένα

Συνταγή για μήλα γεμιστά στον φούρνο σιροπιασμένα – σχεδόν καραμελωμένα με κανέλα, καρύδια και ζάχαρη που θα μας θυμίσουν τα παιδικά μας χρόνια.

Υλικά

Για την γέμιση

Για το πασπάλισμα

Για το βούτυρο

  • Μηλα Ζουμί από το ταψί με τα
  • Βουτυρο 3 κουταλιές της σούπας

Για το γαρνίρισμα

  • Καρυδια 100 γραμμάρια περίπου τριμμένα

Ένα ξεχωριστό γλυκάκι ετοιμάσαμε για εσάς σήμερα που μοσχοβολάει Φθινόπωρο και…κανέλα! Δοκιμάστε το!Το Φθινόπωρο το αγαπημένο μας φρούτο είναι τα μήλα τα οποία τα απολαμβάνουμε σε φρουτοσαλάτες, σε φαγητά αλλά και σε γλυκά.

Είναι ένα απόλυτα μαμαδίστικο και πανεύκολο γλυκό που μας ξυπνάει τις φθινοπωρινές γλυκές μας αναμνήσεις και σίγουρα αξίζει να το δοκιμάσετε. Αν θέλετε ένα πρωτότυπο γλυκό, άκρως φθινοπωρινό, που να μην είναι η μηλόπιτα αλλά να είναι και οικονομικό και πανεύκολο τότε αυτά τα γευστικότατα μήλα είναι ό,τι χρειάζεστε.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα μήλα γεμιστά στον φούρνο:

γεμιστά μήλα-στον-φούρνο-συνταγή-

Η συνταγή είναι της φίλης μας Τζένης Τσανακτσίδου 

Εκτέλεση για τα μήλα γεμιστά στον φούρνο

Αρχικά πλένουμε καλά τα μήλα μας. Καθαρίζουμε μόνο τα κουκούτσια από τα μήλα και λίγο την κάτω μεριά τους και τα αφήνουμε με την φλούδα. Τα βάζουμε σε ένα ταψί ή σε ένα πυρέξ. Μέσα στο άνοιγμα, ρίχνουμε στο κάθε μήλο από 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη, την οποία την έχουμε ανακατέψει με την κανέλα για την γέμιση.

Δείτε ακόμα Καραμελωμένα μήλα

Έπειτα γεμίζουμε με νερό το ταψί μας μέχρι λίγο πιο κάτω από την μέση των μήλων. Τα πασπαλίζουμε με μπόλικη κανέλα. Σκεπάζουμε τα μήλα με αλουμινόχαρτο πολύ καλά και τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου για 50 λεπτά. Στην συνέχεια αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και με προσοχή αναποδογυρίζουμε τα μήλα.

Το γλυκό του Φθινοπώρου: Μήλα γεμιστά στον φούρνο