Δήμος Κορινθίων ” Ή τον “αγαπούν” πολύ ή βλέπουν κάτι που εμείς δε βλέπουμε”…?

107

Μέλι έχει ο δήμος Κορινθίων…? «Βροχή» τις τελευταίες μέρες οι ανακοινώσεις υποψηφιοτήτων για το… μακρινό 2019, είτε έμμεσα, είτε άμεσα. Είναι να αναρωτιέται κανείς για το πρώιμο ενδιαφέρον της  θέσης του δημάρχου, όταν για τις δημοτικές εκλογές έχουμε ενάμιση χρόνο ακόμη.

Για ένα δήμο με τόσα ζητήματα μας προκύπτει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον! Ή που αγαπούν πολύ την πόλη τους ή που βλέπουν κάτι που εμείς δε βλέπουμε.

Ο χορός άνοιξε, με την υποψηφιότητα του Νίκου Σταυρέλη , την ανεξαρτητοποίηση του ιστορικού στελέχους της «Πορείας Ευθύνης» , Μπάμπη Τιγκιρλάκη, την ανεξαρτητοποίηση του αντιδημάρχου Γιώργου Μουρούτσου, καθώς και του αντιδημάρχου Παναγιώτη Λαμπρινού.

Σήμερα   είχαμε την αναμενόμενη θα έλεγα δήλωση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Χρήστο Χασικίδη,  διεκδικεί και εκείνος την θέση του δημάρχου Κορινθίων  .

Εδώ χαριτολογώντας να σχολιάσω πως γι αυτήν την κίνηση έχουν πέσει στοιχήματα ,δυο εκπρόσωποι ΜΜΕ της Κορινθίας στοιχημάτισαν το ένα πως ο Χρήστος δεν υπάρχει περίπτωση να πουλήσει τον Αλέκο και πως θα δηλώσει υποψηφιότητα μόνο ως εκπρόσωπος της «Πορείας Ευθύνης» , το άλλο μέσο στοιχημάτιζε πως ότι είναι αποφασισμένος να διεκδικήσει το δήμο ανεξαρτήτως απόφασης του Αλέξανδρου Πνευματικού.

Το δεύτερο μάλιστα αιτιολογούσε την βεβαιότητα του από τα  συνεχιζόμενα  γεγονότα που μόνο τυχαία δεν θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν σε σχέση  με τις κινήσεις Χασικίδη.

Άλλωστε είχαμε τα προμηνύματα με την ιστοσελίδα των “Φίλων Χρήστου Χασικίδη” ,που σύμφωνα με τον ίδιο είχε πλήρη άγνοια για την ανάρτησή της…!!!

 Εν προκειμένο όμως,   μας έδωσαν   το στίγμα των “πολιτικών φίλων” και συνεργατών  του υποψήφιου πλέον δημάρχου Κορινθίων  Χρήστου Χασικίδη  .

Το έχω γράψει και παλιότερα πως η εντιμότητα ενός υποψήφιου αυτοδιοικητικού ή πολιτικού προσώπου είναι το αυτονόητο , η ορθή επιλογή συνεργατών  όμως,  είναι το χάρισμα που απαιτείται να διαθέτει εκτός των υπολοίπων, βέβαια προσόντων .

Ο Χρήστος Χασικιδης αναμφίβολα ποιεί ήθος , είναι καταξιωμένος επιστήμονας και με αυτοδιοικητική πείρα , αλλά έχει αχίλλειο φτέρνα , και αυτή είναι το περιβάλλον που τον ακολουθεί   για την μετέπειτα πορεία του .Ας μην ξεχνάμε την λαϊκή παροιμία που λέει σοφός λαός μας “Πες μου τον φίλο σου να σου πω ποιος είσαι”

Κατά πληροφορίες μας μάλιστα ο ένας από τους υποστηρικτές του, γνωστός από τον δήμο Κορινθίων είναι σφόδρα ενοχλημένος από τον Αλέκο, μετά από την απόφαση του δημάρχου, για καμία ανάθεση έργου σε συγγενικά άτομα  των θεσμικών προσώπων του δήμου.

Εξού και οι δηλώσεις για το τέλος της δημοτικής καριέρας του Αλέξανδρου Πνευματικού;;;

Πράγματι  , για τον  Δήμαρχο και την παράταξη της  «Πορείας Ευθύνης» δεν είναι και οι καλύτερες ημέρες που διανύουν, αλλά το γεγονός πως ο ίδιος απαίτησε το ξεκαθάρισμα λογαριασμών και με  νηφαλιότητα κάλεσε όλο τον συνδυασμό του , θέτοντας το πρόβλημα επί τάπητος ,με μία ασυνήθιστη  ηρεμία  και αποφασιστικότητα για όσους γνωρίζουν τον Αλέξανδρο Πνευματικό ,σε συνδυασμό  δε , με την αισιοδοξία που τον διέπει τον τελευταίο καιρό  , μας κάνει να πιστεύουμε πως κρύβει κάποιον ή κάποιους άσσους στο μανίκι.

Ίδωμεν … Μας περιμένει θερμό καλοκαίρι!


Νίκος Νικολόπουλος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ