Δήμος Κορινθίων -υποψήφιοι μονομάχοι…αναζητούν “ομπρέλες” στήριξης…!!!

91

Έχει ήδη ξεκινήσει  εδώ και πολλούς μήνες ,( ίσως και λίγο πρόωρα για κάποιους) ο αγώνας για την διεκδίκηση του δήμου Κορινθίων .

Σχεδόν όλοι οι υποψήφιοι έχουν εμφανιστεί στην αρένα. Παρότι όλοι δηλώνουν ανεξάρτητοι, φιλοδοξούν στην δημόσια υποστήριξη των κομμάτων , αναμένοντας  να καρπωθούν εκλογικά οφέλη, εξαιρουμένου  του νυν δήμαρχου Κορινθίων και ίσως ενός ακόμη.

Ο  δήμαρχος   Αλέξανδρος Πνευματικός έχει χρόνια απογαλακτιστεί από τον παλιό κομματικό του χώρο το ΠΑΣΟΚ και στις τελευταίες αναμετρήσεις κατεβαίνει ως ανεξάρτητος, όπως και τώρα .

Λαβώθηκε ισχυρά η παράταξή του πριν λίγους μήνες με την αποχώρηση της ομάδας Σταυρέλη και την ομάδας Χ. Χασικίδη ,  αλλά ως δια μαγείας γρήγορα  ξεπέρασε  την ενδοπαραταξιακή του κρίση και επάξια σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις διεκδικεί εκ νέου τον Δήμο, αφού και οι δύο δημοσκοπήσεις έγιναν μετά την κρίση της παράταξής του και τον φέρνουν πρώτο στις προτιμήσεις των Κορινθίων.

Το αποτέλεσμα  αυτό διόλου απίθανο να προκύπτει ,από το γεγονός ότι κάποιοι από τους συμβούλους του  που αποχώρησαν με θόρυβο , ήταν πλέον “βαρίδια ¨για τον συνδυασμό και για πολλούς οι απομάκρυνσή , τους μόνο οφέλη προσέφερε στην παράταξη και ειδικότερα στον Αλέξανδρο  Πνευματικό.

Η Νέα Δημοκρατία ακόμη δεν έχει δημοσιοποιήσει το πρόσωπο που θα στηρίξει , αν και ο υποψήφιος  Βασίλης Νανόπουλος παρότι κατεβαίνει ως ανεξάρτητος  είναι κομματικό της μέλος.

Εδώ ενδιαφέρον παρουσιάζει  το τελευταίο διάστημα το όνομα του Πελοπίδα Καλλίρη,μάλιστα έγιναν και δυο δημοσκοπήσεις από την Ν. Δ. με αντικείμενο ποιον προτιμάτε Βασίλη Νανόπουλο ή Πελοπίδα Καλλίρη;

Το θέμα είναι είναι αν  η Ν.Δημοκρατία ,θα ρισκάρει παραμονές εθνικών εκλογών να διασπάσει τον χώρο με 2 υποψηφιότητες, μιας και  ο Βασίλης Νανόπουλος έχει ξεκαθαρίσει και σε δηλώσεις του στην Πρώτη news Κορινθίας πως κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες θα διεκδικήσει τον δήμο .

Γεννάται το ερώτημα λοιπόν, καθώς είναι βέβαιο , πως ο Β. Νανόπουλος από την επιτυχημένη του πορεία στο Επιμελητήριο αλλά και την αυτοδιοικητική εμπειρία πλέον,  έχει αποκομίσει  μία σοβαρή προίκα ,το κόμμα του λοιπόν ,  που φιλοδοξεί να πάρει την εξουσία (και με δεδομένη δημοσκοπηκά την αυξημένη δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ )θα θελήσει αυτό το κοινό να το βάλει απέναντί της ;;; θα θελήσει να δημιουργήσει απογοητευμένους νεοδημοκράτες;;;;

Χρακτηριστικά ο Βασίλης Νανόπουλος  έχει δηλώσει στη ραδιοφωνική εκπομπή του Νίκου Νικολόπουλου στο ράδιο FM 104.1

“Οφείλω στο  50% των Κορινθίων που με ψήφισαν , να είμαι υποψήφιος”

Εμείς αναμένουμε τις εξελίξεις  “Κοντή γιορτή ” που λέει και ο λαός μας .

Ο Νίκος Σταυρέλης νυν δημοτικός σύμβουλος και στενός συνεργάτης του Αλέξανδρου Πνευματικού ,( για πολλούς το δεξί του χέρι) έχει σχεδόν ένα χρόνο  ανεξαρτητοποιηθεί, μαζί με μία ομάδα συμβούλων, ( .Μπάμπη Ττιγκιρλάκη, Γιώργο Μουρούτσο, Γιάννη Καρασσάβα,)  δημιουργώντας την δική τους  παράταξη  ”Πνοή Δημιουργίας” που ως  γνωστόν ένα κομμάτι πρόσκειται στον κομματικό χώρο του ΠΑΣΟΚ είναι πολύ πιθανό  να έχει την στήριξή του.

Ο Νίκος Σταυρέλης διεκδικεί και δικαίως ένα κομμάτι επιτυχιών του δήμου Κορινθίων , είναι πολύ ικανός, έμπειρος αυτοδιοιηκητικά , με σοβαρές γνώσεις οικονομικών και λόγω της πανεπιστημιακής του μόρφωσης , που δυστυχώς ,με ένα ναι μεν αλλά, διαγράφει μόνος του τα χρόνια επιτυχημένης πορείας δίπλα στον Δήμαρχο Κορινθίων , γεγονός που δυσανασχετεί παλιούς του ψηφοφόρους .

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει επίσημα ανακοινώσει τις προθέσεις του αν και σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες της Πρώτη news Koρινθίας ακούγεται το όνομα του Δημήτρη Πρωτοπαππά, γνωστού διπλωματούχου Πολιτικού μηχανικού που δραστηριοποιείτε κυρίως στην πόλη της Κορίνθου.

Ο Βασίλης Πανταζής νυν δημοτικός σύμβουλος , είχε ψηφιστεί με το ψηφοδέλτιο του Βασίλη Νανόπουλου , αλλά στην πορεία ανεξαρτητοποιήθηκε και διεκδικεί τον δήμο ως ανεξάρτητος.

Το τελευταίο διάστημα  η σοβαρή δράση του φαίνεται να βρίσκει συνοδοιπόρους και να γίνεται μία σεβαστή δύναμη  κυρίως για τον δεύτερο γύρο.

Τέλος το ΚΚΕ που τα τελευταία χρόνια έχει επιλέξει να στηρίζει δικό του υποψήφιο , δίχως κομματικές συνεργασίες , δεν έχει ακόμη ανακοινώσει κάτι για τον δήμο Κορινθίων.

 

ΣΣ.Πάρτε μέρος κι εσείς στην ηλεκτρονική δημοσκόπηση της Πρώτη news Koρινθίας για τον δήμο Κορινθίων με θέμα: ” Αν είχαμε δημοτικές εκλογές τώρα ποιον υποψήφιο δήμαρχο θα ψηφίζατε ; Η έρευνα θ΄ αρχίσει την Τρίτη 9 Οκτωβρίου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ