Δείτε το χωριό της Πελοποννήσου που ήταν από τα πρώτα της χώρας που απέκτησε ξενοδοχείο! -φωτο

97

Ο Άγιος Πέτρος στην Αρκαδία (επαρχία Κυνουρίας) είναι ένα μεγάλο κεφαλοχώρι που απλώνεται σε μία καταπράσινη πλαγιά του Πάρνωνα. Πρόκειται για έναν παραδοσιακό οικισμό που πέρα από την πανέμορφη περιοχή στην οποία είναι κτισμένος φημίζεται για τα γραφικά σοκάκια του με τις παλιές και ξεθωριασμένες επιγραφές από καταστήματα άλλων εποχών, την μεγάλη πλατεία στην οποία δεσπόζει η εκκλησία των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου καθώς και για τα παραδοσιακά προϊόντα.

Βρίσκεται σε υψόμετρο 950 µέτρων, 35 χιλιόμετρα έξω από την Τρίπολη, ανάμεσα σε έλατα, καστανιές, κερασιές κ.ά. και αποτελεί κεφαλοχώρι της περιοχής, ενώ πρόκειται για τα πρώτα χωριά της Ελλάδας που απέκτησε ξενοδοχείο.

Το χωριό, παρόλες τις σύγχρονες δομικές παρεμβάσεις, διατηρεί ακόμα ατόφια αρκετά αρχιτεκτονικά παραδοσιακά στοιχεία. Έχει ανηφοριές και κατηφοριές, όμορφα καλντερίμια και παραδοσιακά σπίτια με κεραμίδια, γάργαρες πηγές και φιλόξενους κατοίκους, ενώ στην άκρη του περνά ο ποταμός Τάνος. Στην πλατεία συγκεντρώνεται ο κόσμος τις Κυριακές, τις γιορτές, στα μεγάλα πανηγύρια του καλοκαιριού αλλά και για να κάνει απλά την βόλτα του και να γευτεί τις τοπικές λιχουδιές στα μαγαζιά, τις ταβέρνες και τα καφενεία.

Ο Άγιος Πέτρος παρουσιάζει όλο το χρόνο αρκετή τουριστική κίνηση, στην οποία συμβάλλουν κατά ένα μεγάλο μέρος οι προσκυνητές της Μονής Μαλεβής όπως και οι ορειβάτες-περιπατητές του Πάρνωνα. Στο χωριό λειτουργούν ξενοδοχείο, ξενώνας, εστιατόρια, ταβέρνες, καφετέριες, καφενεία, μαγαζιά με τοπικά προϊόντα και ζαχαροπλαστεία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ