ΔΕΘ: Πεδίο μάχης η Θεσσαλονίκη…συγκρούσεις αντιεμβολιαστών με δυνάμεις των ΜΑΤ-φωτο-βίντεο

125

Σε πεδίο μάχης έχει μετατραπεί η οδός Μεγάλου Αλεξάνδρου καθώς σε εξέλιξη βρίσκονται οι συγκρούσεις αντιεμβολιαστών με δυνάμεις των ΜΑΤ.

Οι διαδηλωτές εκτόξευσαν πέτρες, ξύλα αλλά και βόμβες μολότοφ σε βάρος των αστυνομικών που “απάντησαν” με δακρυγόνα, χειροβομβίδες κρότου – λάμψης και με ρίψεις νερού από τον “Αίαντα”.

Από τις βόμβες μολότοφ μάλιστα ξέσπασαν φωτιές σε αρκετά σημεία του πάρκου γύρω από το Βελλίδειο. Τα επεισόδια ξεκίνησαν έξω από το Βελλίδειο όταν ομάδα διαδηλωτών προσπάθησαν να προσεγγίσουν το σημείο όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Οι αστυνομικοί τους απώθησαν αρχικά με ρίψεις νερού με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένταση. Ακολούθησε ανθρωποκυνηγητό και οι αστυνομικές δυνάμεις “εγκλώβισαν” τους διαδηλωτές προς την παραλία.

Νωρίτερα κρατώντας καπνογόνα, ελληνικές σημαίες και πανό και φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβέρνησης ξεκίνησαν πορεία από το Λευκό Πύργο με προορισμό το Βελλίδειο όπου αναμένεται σε λίγη ώρα να ξεκινήσει η οικονομική ομιλία του πρωθυπουργού στο πλαίσιο της 85ης ΔΕΘ. Εκεί, όμως, έχουν σχηματίσει έναν φραγμό οι αστυνομικές δυνάμεις με κλούβες και «Αίαντες», οχήματα ρίψης νερού.

 

Πηγή: thesstoday.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ