Δεν είναι μακάβριο ανέκδοτο: Ο Τραμπ πρότεινε ενέσεις με απολυμαντικό κατά του κορωνοϊού!

96

«Βλέπω πως το απολυμαντικό τον σκοτώνει (τον κορωνοϊό) σ’ ένα λεπτό. Ένα λεπτό. Υπάρχει άραγε ένα μέσο να κάνουμε κάτι τέτοιο με μια ένεση στο εσωτερικό ή σαν έναν καθαρισμό;», δήλωσε ο Τραμπ από τον Λευκό Οίκο, στη διάρκεια της καθημερινής ενημέρωσης για την πανδημία. «Όπως βλέπετε, διεισδύει στους πνεύμονες και έχει τεράστιο αποτέλεσμα, θα ήταν συνεπώς ενδιαφέρον να το ελέγξουμε. Θα πρέπει να απευθυνθούμε στους γιατρούς γι’ αυτό, αλλά μου φαίνεται ενδιαφέρον», υποστήριξε.

Οι δηλώσεις αυτές προκάλεσαν την κατακραυγή των επιστημόνων, ενώ η εταιρεία Reckitt Benkiser, κατασκευάστρια των προϊόντων Lysol and Dettol, ανακοίνωσε σήμερα «σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να εισάγονται απολυμαντικά προϊόντα στο ανθρώπινο σώμα (μέσω ένεσης, κατάποσης ή οποιασδήποτε άλλης οδού)».

«Αυτή η ιδέα της ένεσης στο σώμα ή της κατάποσης οποιουδήποτε καθαριστικού προϊόντος είναι ανεύθυνη και επικίνδυνη», δήλωσε στο δίκτυο NBC ο δρ Βιν Γκούπτα, ειδικός στη δημόσια υγεία με ειδίκευση ως πνευμονολόγος και εντατικολόγος«Είναι μια μέθοδος που χρησιμοποιείται συνήθως από τους ανθρώπους που θέλουν να αυτοκτονήσουν», συνέχισε. Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πολλοί γιατροί και επιστήμονες καυτηρίασαν τις δηλώσεις του Τραμπ.

«Κατά τον ίδιο τρόπο, η αυτοπυρπόληση θα μπορούσε να είναι μια χρήσιμη εναλλακτική», ειρωνεύτηκε με ανακοίνωση του το γαλλικό ερευνητικό κέντρο Marseille Immunopole, υπογραμμίζοντας πως οι μέθοδοι που προτείνονται από τον Αμερικανό πρόεδρο «θα σκότωναν τον ιό και τους ασθενείς!».

Εκτός από το απολυμαντικό, ο Ντόναλντ Τραμπ μίλησε επίσης για «τις υπεριώδεις» ή «ένα πολύ ισχυρό φως» που θα μπορούσαμε να ρίξουμε «στο εσωτερικό του σώματος» για να καταπολεμήσουμε τον κορωνοϊό.

Να υπενθυμίσουμε ότι αυτός ο τύπος είναι, ο Τραμπ, είναι πρόεδρος των ΗΠΑ…

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

imerodromos.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ