ΌΧΙ στις στρατιές αστέγων και η λαϊκή περιουσία να καταλήξει στα νύχια αρπακτικών!

83

Αναμφίβολα το έντυπο που κυκλοφορεί σήμερα με το πρωτοσέλιδο που παραθέτουμε στην εικόνα δεν είναι και το πιο έγκυρο στον ελληνικό τύπο. Ομως στην εκτίμησή του ότι “Σε γιγάντιο οικονομικό και πολιτικό σκάνδαλο εξελίσσεται η υπόθεση με τα κόκκινα δάνεια και τους μαζικούς πλειστηριαμούς”, έχει απόλυτο δίκιο και θα εξηγήσουμε γιατί.

Θα αναφέρουμε αναμφισβήτητα γεγονότα για τα οποία αποφεύγουν να εστιάζονται τα καθεστωτικά ΜΜΕ.
Θα επικαλεστούμε απόψεις της έγκυρης νομικού κ. Λουκά: “Ενα μεγάλο μέρος των κόκκινων δανείων έχει πουληθεί στα fans και είναι δέσμευση των τραπεζών μέχρι το 2021 σχεδόν όλα τα κόκκινα δάνεια να πουληθούν στα fans.
Αρα μιλάμε για τα fans που θα βγάλουν σε πλειστηριασμό τα κόκκινα δάνεια και όχι οι τράπεζες. Επομένως ο ισχυρισμός ότι για να δώσουν οι τράπεζες δάνεια, πρέπει τα σπίτια των δανειοληπτών που έχουν ανεξόφλητα δάνεια να βγουν στους πληστηριασμούς δεν είναι ορθός. Διότι δεν θα βγάλουν σε πληστηριασμούς τα σπίτια οι τράπεζες.
Θα βγάλουν κάποια τώρα που είναι σε εκκρεμότητα να βγουν και από κει και μέρα αναλαμβάνουν οι κερδοσκόποι που έχουν επισκεφτεί την χώρα εδώ και πολύ καιρό αγοράζοντας δάνεια κοψοχρονιάς κερδοσκοπώντας σε ανυπολόγιστο ποσοστό. 

Αγοράζουν έναν δάνειο σε 20-25% -αυτό που έχει εμπράγματη ασφάλεια, δηλαδή προσημείωση- και ζητάνε 100% από τον δανειολήπτη. Και αν δεν έχει ο δανειολήπτης το 100%, το ζητούν απ’ τον εγγυητή. Αυτό είναι τεράστιο ζήτημα”.

Τα παραπάνω λεγόμενα της δικηγόρου τα αντέγραψα από βίντεο που έχει αναρτηθεί στο blog μας και αξίζει να το παρακολουθήσετε όσοι/ες δεν το έχετε δει

Με την ευκαιρία θα ήθελα να κάνω και μια πολιτική εκτίμηση. Δεν θα αργήσει ο χρόνος που και στην χώρα μας θα έχουμε τις ίδιες εικόνες που υπήρξαν στην Ισπανία το 2008. Τότε που ορδές μπάτσων εφορμούσαν σε χιλιάδες σπίτια για να πετάξουν στον δρόμο όσους κατοικούσαν σ’ αυτά γιατί τα είχαν χάσει σε πλειστηριασμούς.
Τότε που δημιουργώντας στρατιές αστέγων ενώ  καταγραφόταν 11 αυτοκτονίες την ημέρα.  

Θέλω να πιστεύω ότι στην χώρα μας η επέμβαση του λαϊκού παράγοντα δεν θα αφήσει να εδραιωθούν παρόμοιες καταστάσεις με την Ισπανία.
Προφανώς σε μια τέτοια περίπτωση θα επιχειρήσουν να αποπροσανατολίσουν την λεγόμενη κοινή γνώμη. (Μπορεί να δούμε να “ανακαλύπτουν” κάποια τρομοκρατική οργάνωση, να επιχειρήσουν εκκένωση του ΒΟΞ. με ότι αυτό σημαίνει, και ποιος ξέρει τι άλλο).

Είμαι σίγουρος, όμως, ότι ο “γίγαντας λαός”, θα υψώσει το ανάστημά του, και καμιά λαϊκή κατοικία δεν θα περάσει στα νύχια των αρπακτικών. 

Του Σ.Λ

tsak-giorgis.blogspot.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ