Διαμαρτυρία για τα σκουπίδια στη Δημητσάνα έκλεισαν το δρόμο…στη Κόρινθο μας αρέσει η μυρωδία τους

173

Σε μια ειρηνική διαμαρτυρία προχώρησαν Δημητσανίτες την Παρασκευή για τα σκουπίδια που βρίσκονται στο χώρο του ιστορικού Γυμνασίου της Δημητσάνας. 

Αρχικά, έκλεισαν συμβολικά το δρόμο που οδηγούνται τα απορρίμματα στο χώρο του Γυμνασίου, ενώ στη συνέχεια επέδωσαν ένα ψήφισμα στο Δημαρχείο Γορτυνίας.

Στο σημείο αυτό να θυμίσουμε ότι με βάση ανακοίνωση της Αδελφότητας Δημητσανιτών, ύστερα από συνάντηση με τον Δήμαρχο Στάθη Κούλη, ο σχεδιασμός της δημοτικής αρχής είναι εντός του φθινοπώρου του 2020 θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία μεταφοράς ενώ στον νέο χώρο θα δημιουργηθεί Πράσινο Σημείο για να γίνεται απευθείας η διαλογή και ο διαχωρισμός των διαφορετικών υλικών. Παράλληλα θα γίνει και η μεταφορά των οχημάτων του Δήμου Γορτυνίας σε άλλο σημείο του Δήμου.

 

ΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΔΗΜΗΤΣΑΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΠΑΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΘΕΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΔΗΜΗΤΣΑΝΑΣ

Κύριε Δήμαρχε, κ.κ. Δημοτικοί Σύμβουλοι,

Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην Ιστορία και στο Παρόν της Δημητσάνας μας και με έντονη την αγωνία μας για βιώσιμη ανάπτυξη στη Δημητσάνα μας σας θέτουμε προ των ευθυνών σας.

Η απρόσκοπτη λειτουργία του σταθμού μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Ιστορικό Γυμνάσιο, τον τελευταίο χρόνο και παρά τις προεκλογικές εξαγγελίες του Δημάρχου για άμεση λύση, σας καθιστά όλους συνυπεύθυνους στην υγειονομική βόμβα που έχουμε στην περιοχή μας. Αδιανόητο σε όλη την Ελλάδα να λειτουργεί σταθμός σκουπιδιών σε απόσταση 40 μέτρων από εστιατόριο και 20 μέτρα από το μνημείο.

Κουραστήκαμε τα τελευταία χρόνια, να ακούμε γενικές δηλώσεις του Δημάρχου και καμιά επίσημη τοποθέτηση του Δημοτικού Συμβουλίου Γορτυνίας για το μείζον θέμα των Σκουπιδιών στο χώρο του Ιστορικού Γυμνασίου Δημητσάνας.

Ζητάμε:

  • Την ρητή και κατηγορηματική δέσμευση της Δημοτικής Αρχής για την παύση λειτουργίας του σταθμού
  • Την πλήρη αποκατάσταση του χώρου και την απόδοσή του στη νεολαία της Δημητσάνας
  • Την άμεση αναβάθμιση του Ιστορικού Γυμνασίου Δημητσάνας
  • Την παρουσίαση στο ΔΣ της άμεσης λύσης για την μεταφόρτωση των σκουπιδιών όπως την προκρίνει ο Δήμαρχος και η πλειοψηφούσα παράταξη
  • Την δημοσιοποίηση του άμεσου λειτουργικού χρονοδιαγράμματος για την μεταφορά του Σταθμού μεταφόρτωσης σκουπιδιών από το χώρο του Ιστορικού Γυμνασίου Δημητσάνας, του ευεργέτη μας Μακρή.
  • Άμεση αποκατάσταση της ζημίας που υφίσταται στα κοινωνικά μέσα η Τουριστική Δημητσάνα μας με ολοκληρωμένο πρόγραμμα προβολής και κοινοποίοησης της αποκατάστασης αυτού του οικολογικού εγκλήματος

Δηλώνουμε:

  • Η υπομονή μας έχει από καιρού εξαντληθεί
  • Δεν μπαίνουμε σε κανένα παιχνίδι αντιπαράθεσης με πατριώτες για το θέμα αυτό που αυτονόητα ενώνει τις φωνές όλων των Δημητσανιτών ενάντια σε μια παράφορη αδικία
  • Παρέχουμε εύλογη προθεσμία λίγων ημερών για την γνωστοποίηση της λύσης
  • Επιφυλασσόμεθα για την άσκηση ασφαλιστικών μέτρων σε περίπτωση συνέχισης αυτής της στρέβλωσης

Λυπούμεθα που είμαστε αναγκασμένοι να προβαίνουμε σε κινητοποίηση, τη στιγμή που κάθε σύγχρονος Δήμος θα έπρεπε να θέτει ως πρώτη προτεραιότητα την επίλυση τόσο σοβαρών θεμάτων. Θεωρούμε αδιανότητο το γεγονός πως πέρασε ένας χρόνος από την εκλογή της νέας δημοτικής αρχής χωρίς να υπάρχει λύση.

Καλούμε όλους τους Δημητσανίτες σε επαγρύπνηση. Ο Τόπος μας βάλλεται η Ιστορική μας Δημητσάνα αξίζει Ανάπτυξη και όχι τόνους σκουπιδιών στο προαύλιο του Ιστορικού Γυμνασίου.

Ζητάμε να συζητηθεί εκτός ημερησίας διάταξης στο ΔΣ Γορτυνίας το αίτημά μας για άμεση παύση της χωματερής στο Γυμνάσιο. Η Ιστορική Δημητσάνα δεν θα επιτρέψει άλλον εμπαιγμό από καμία αρχή.

Δηλώνουμε δε ευθαρσώς πως σε περίπτωση που η επιστολή μας δε βρει ευήκοα ώτα από το Δήμαρχο θα προβούμε σε όλες τις απαραίτητες νομικές ενέργειες.

Ομάδα Δημητσανιτών ενάντια στην λειτουργία Σταθμού μεταφόρτωσης στο Ιστορικό Γυμνάσιο.

πηγή-https://www.kalimera-arkadia.gr/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ