Διευθυντής πνευμονολόγος «Φτάσαμε στο σημείο να έχει ανακοινωθεί θάνατος χωρίς να υπάρχει»

109

Την άποψή του για την εξέλιξη της πανδημίας  στην χώρα μας κατέθεσε μέσω του Metropolis 95.5 ο διευθυντής της πνευμονολογικής μονάδας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης.

«Είμαστε σε φάση ύφεσης, με βάση την εμπειρία της Κίνας είμαστε στο διάστημα που τα κρούσματα μειώνονται, άρα πρέπει να σκεφτούμε από εδώ και πέρα την απαγκίστρωση. Πήραμε έγκαιρα μέτρα, έχουμε τα κατώτερα όρια, όλα πάνε καλά» είπε αρχικά και πρόσθεσε για το γεγονός ότι η Λάρισα βρέθηκε στο επίκεντρο:

«Πάντα υπάρχει κίνδυνος όπου υπάρχουν κλειστοί πληθυσμοί και δεν είναι μόνο οι Ρομά. Έχουμε πολύτιμη εμπειρία από το κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess με αρκετούς εύπορους ηλικιωμένους και γενικότερα από την διαχείριση σε κλειστούς χώρους. Χθες μετρήθηκαν 300 δείγματα και μόνο τρία ήταν θετικά. Σήμερα συνεχίζονται οι εξετάσεις. Άρα ιχνηλατούνται οι ασθενείς και είναι υπό έλεγχο. Προετοιμαστήκαμε, αλλά παρά την προετοιμασία του νοσοκομείου τα πράγματα είναι ήπια.»

Για την… τρομολαγνία υπογράμμισε: «Μπορώ να σας μιλήσω πολύ ώρα γι’ αυτό το θέμα. Οι εικόνες που βλέπουμε στην τηλεόραση είναι αυτές που έχουμε στα νοσοκομεία μας. Πριν την πανδημία υπήρχαν εδώ θάνατοι ενός 17χρονου και ενός 15χρονου, αν ήταν τώρα θα γινόταν χαμός. Τώρα έγινε πρώτη είδηση ένας θάνατος παιδιού από την Αριζόνα. Φτάσαμε στο σημείο να έχει ανακοινωθεί θάνατος χωρίς να υπάρχει. Ζούμε μία κατάσταση όπου τα Μέσα θέλουν αναγνωσιμότητα άρα παράγουν τις κακές ειδήσεις.

Νομίζω ότι ο κόσμος δεν μπορεί να ξεχωρίσει την σωστή ενημέρωση από την κακή. Αυτό το διάστημα μεταφέρθηκαν πολλές πληροφορίες χωρίς να ελεγχθούν. Χρειάζεται να υποβληθούν σε έλεγχο και να κριθούν, αλλά δεν συνέβη γιατί ο κορωνοϊός μπήκε βίαια στην καθημερινότητά μας και αναπαράχθηκαν πολλά πράγματα. Ακόμη και για μία ζαλάδα μας έπαιρναν και μας ρωτούσαν αν είναι κορωνοϊός.»

Για το αν το σύστημα υγείας θα βγει πιο δυνατό μετά απ’ αυτή την περιπέτεια σημείωσε:

«Είμαι σε σε μία δραστήρια πνευμονολογική κλινική. Πρέπει να επιστρέψουν οι καλοί μας γιατροί από το εξωτερικό γιατί φοβάμαι ότι σε λίγο θα έχουμε αναπνευστήρες, αλλά δεν θα έχουμε κατάλληλους γιατρούς. Οι 40 αναπνευστήρες θέλουν 20 γιατρούς. Εχουμε κρεβάτια ο εξοπλισμός θα μείνει αλλά θα πρέπει να βρούμε και το προσωπικό.»

Κατέληξε λέγοντας: «Εχω ποντάρει στη ζέστη, έχουμε κάνει μία μελέτη, που λέει ότι ευδοκιμεί μεταξύ 5 και 15 βαθμών. Εμείς ξέρουμε ότι όλοι οι κορωνοϊοί έχουν εποχικότητα, άρα όπως και να το δείτε θα είναι καλός σύμβουλος για την πατρίδα μας το καλοκαίρι.»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ