Δυναμική συγκέντρωση στο Ειρηνοδικείο. Λαφαζάνης: “Δεν απολογούμαι. Δεν φοβόμαστε. Μας φοβούνται”

88
Πολιτική η δίωξη του Λαφαζάνη από το fund της Μονρόβια Λιβερίας και την κυβέρνηση
Σε δυναμική συγκέντρωση για τη δημοκρατία και την ανατροπή εξελίχθηκε σήμερα το μεσημέρι (Τρίτη 12μ.μ) η παρουσία του Παναγ. Λαφαζάνη και του δικηγόρου του και στελέχους της ΛΑ.Ε Σαράντου Θεοδωρόπουλου έξω από το Ειρηνοδικείο μέρα που ο Παναγ. Λαφαζάνης είχε κληθεί από τις δικαστικές αρχές να απολογηθεί μετά από μήνυση του fund Palace International & Tristar SA, με έδρα, άκουσον – άκουσον, την Μονρόβια της Λιβερίας.
Ο Παν. Λαφαζάνης μιλώντας στην συγκέντρωση τόνισε μεταξύ άλλων:
“Θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε πάρα πολύ όλους σας. Να σας ευχαριστήσω πάρα πολύ όλους για την παρουσία σας. Θεωρούμε ότι είναι μια πράξη αλληλεγγύης για τη δημοκρατία, όχι για το πρόσωπο μου.
Φυσικά και δεν παρουσιάστηκα στην πταισματοδίκη. Δεν αναγνωρίζω τις κατηγορίες τους και τόνισα με πολιτική δήλωση που κατέθεσε ο πληρεξούσιος δικηγόρος μου ότι χαρακτηρίζω τις κατηγορίες πολιτική δίωξη, μια δίωξη η οποία έχει πολιτικά «ελατήρια» και πολιτικές σκοπιμότητες.
Η πολιτική δίωξη αποσκοπεί στο να πλήξει ένα ολόκληρο κίνημα κατά των πλειστηριασμών σπιτιών και λαϊκής περιουσίας που αναπτύσσεται σε όλη την Ελλάδα.
Είναι μια δίωξη που θέλει να πλήξει τη Λαϊκή Ενότητα και την ανοδική δυναμική της.
Είναι μια δίωξη και θέλω να το τονίσω αυτό, που χτυπάει την καρδιά της δημοκρατίας.
Και αυτή η δίωξη είναι η δεύτερη σε λίγο διάστημα. Όπως έχετε πληροφορηθεί η πρώτη εκπορεύτηκε απευθείας από το αμαρτωλό Τμήμα Προστασίας της Δημοκρατίας και του Κράτους. Ποιου κράτους; Της γερμανοαμερικονακρατίας. Και ποιας δημοκρατίας; Αυτής που έκανε το όχι, ναι. Η πρώτη λοιπόν δίωξη εκπορεύτηκε από αυτό το αμαρτωλό τμήμα, με κάλυψη και καθοδήγηση της κυβέρνησης.
Η δεύτερη δίωξη τώρα, άκουσον άκουσον, προέρχεται από fund, από κερδοσκοπικά κεφάλαια, το οποίο έχει την έδρα του στη Μονρόβια της Λιβερίας. Αυτής της χώρας  φορολογικού παραδείσου και της σημαίας ευκαιρίας, της  χώρας όπου γίνεται σε σημαντικό βαθμό το πλύσιμο του «μαύρου» χρήματος ανά τον κόσμο. Από αυτό το fund λοιπόν προέρχεται και η δεύτερη μήνυση, η οποία δυστυχώς με το ιδιώνυμο της κυβέρνησης και του κυρίου Κοντονή, έγινε αυτεπάγγελτη δίωξη από τον εισαγγελέα.
Παρ’ όλο ότι, το υποτιθέμενο αδίκημα που έχω διαπράξει, είχε τελεστεί πριν ψηφιστεί το ιδιώνυμο. Αυτές είναι οι αυθαιρεσίες  και οι ακροβατισμοί μιας Δικαιοσύνης η οποία δεν θέλει να υπηρετήσει το δημόσιο και το λαϊκό συμφέρον.
Δυστυχώς την χώρα κυβερνούν τα λιβεριανά funds, κυβερνούν οι τραπεζίτες, κυβερνούν οι πιστωτές. Και κυβερνούν μέσω υπαλλήλων του κατεστημένου, οι οποίοι εφαρμόζουν τους καταστροφικούς σχεδιασμούς τους, οι οποίοι οδηγούν την χώρα στην άβυσσο και τους νέους στην ξενιτιά.
Εμείς απευθυνόμαστε αυτή την ώρα και στον κύριο εισαγγελέα και στη δικαιοσύνη και τους λέμε, αντί να διώκουν εμάς, να προωθήσουν τις μηνύσεις που έχουμε κάνει τεκμηριωμένα για μεγάλα κακουργήματα και εγκλήματα που έχουν τελεστεί στην χώρα.
Πρώτον, να προωθήσουν τη μήνυση που έχουμε καταθέσει ως ΛΑ.Ε για τις τρεις ανακεφαλαιοποιήσεις (τώρα πάμε και για την τέταρτη) και ιδίως για την τρίτη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που κόστισε στην Ελλάδα 40 δισ. ευρώ, μέσα σε μια νύχτα.
Καλούμε τον εισαγγελέα να προωθήσει την μήνυση που έχουμε υποβάλλει για τους παράνομους, αντισυνταγματικούς, ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.
Καλούμε τον εισαγγελέα να προωθήσει, επίσης, τη μήνυση που έχουμε κάνει, διότι σε αυτό τον χώρο, εδώ μέσα, είχαν εξαπολύσει χημικό πόλεμο με κίνδυνο να χαθούν ζωές.
Οι διώκτες μας έπρεπε να κάθονται στο σκαμνί και όχι εμείς. Εμείς είμαστε οι κατήγοροι υπέρ της Δημοκρατίας και του λαού και αυτοί είναι οι υπόλογοι και οι κατηγορούμενοι”.
Παρέμβαση του Σαράντου Θεοδωρόπουλου
Στη συνέχεια μίλησε ο Σαράντος Θεοδωρόπουλοςσυνήγορος του Παν. Λαφαζάνη και στέλεχος της ΛΑ.Ε, ο οποίος διάβασε την πολιτική δήλωση που κατέθεσε στην Πταισματοδίκη.
Ολόκληρη η δήλωση του Σαράντου Θεοδωρόπουλου έχει ως εξής:
Ο Παναγιώτης  Λαφαζάνης δεν  απολογήθηκε ούτε  σήμερα. Με  εξουσιοδότησε να καταθέσω στην κυρία Πταισματοδίκη σημείωμα, στο οποίο δηλώνει στις δικαστικές αρχές ότι δεν  απολογείται  για την πολιτική του δράση και θεωρεί ότι κατά πρωτοφανή τρόπο ασκείται σε βάρος του πολιτική δίωξη, η οποία με τις αβάσιμες, μεθοδευμένες και αντιδημοκρατικές ιδιώνυμες κατηγορίες, έχει πολιτικά ελατήρια και κίνητρα. Συγχαίρει τους αξιέπαινους συντρόφους και συναγωνιστές του κινήματος κατά των πλειστηριασμών για την ανιδιοτελή αγωνιστική προσφορά τους.
Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης δεν απολογείται, αντίθετα, απαιτεί από τις εισαγγελικές αρχές αντί να καλύπτουν διωκτικές, υπό την διεύθυνση της κυβέρνησης, ενέργειες σε βάρος του να αξιολογήσουν τις μηνύσεις που στελέχη του κόμματος και ο ίδιος έχουν υποβάλει για τις σκανδαλώδεις ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών, ιδίως για το μέγα σκάνδαλο της τρίτης ανακεφαλαιοποίησης, για τους παράνομους σκοτεινούς ηλεκτρονικούς  πλειστηριασμούς και για την χημική καταστολή των διαδηλώσεων, γιατί στις μηνύσεις αυτές καταγγέλλονται σοβαρότατα κακουργήματα που έχουν κοστίσει πανάκριβα στην χώρα.
Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης εκτιμά ότι έχει στηθεί σε βάρος του και σε βάρος δεκάδων αγωνιστών μια βιομηχανία διώξεων που έχουν ανάμεσα τους στόχο να κάμψουν και την ανοδική πορεία της Λαϊκής Ενότητας. Στην προσπάθεια αυτή εμπλέκονται οι υπηρεσίες της κρατικής ασφάλειας και λιβεριάνικες offshore εταιρείες και πρώτα απ’ όλα η κυβέρνηση. Η εκστρατεία αυτή έχει για αιτία της το φόβο των διωκτών μας. Φοβούνται το κίνημα. Φοβούνται την ΛΑ.Ε. Μας φοβούνται γιατί κάθε μέρα η πολιτική επιρροή της Λαϊκής Ενότηταςγίνεται μεγαλύτερη. Φοβούνται τη Λαϊκή Ενότητα γιατί ασκεί δυναμική αντιπολίτευση και απηχεί μια συνέπεια Αρχών και Αξιών. Μας φοβούνται γιατί αγωνιζόμαστε για μια ανεξάρτητη, δημοκρατική ανθρώπινη Ελλάδα.  Μας φοβούνται, γιατί σε πείσμα των καιρών μας βρίσκουν πάντα μπροστά τους, παρόντες και μαχητικούς. Όταν κόβουν τις συντάξεις, όταν απολύουν εργαζομένους, όταν μηδενίζουν το μεροκάματο, όταν ξεπουλούν τη δημόσια περιουσία, όταν κόβουν το νερό και το ρεύμα, όταν προσπαθούν να αρπάξουν το βιός του φτωχού συνανθρώπου μας.
Προκαλούμε να προσδιοριστεί δικάσιμος αμέσως ! Στο Δικαστήριο θα καταπέσουν οι κατηγορίες και από κατηγορούμενοι θα βρεθούμε κατήγοροι.
Δεν τους φοβόμαστε .
Καλά κάνουν και μας φοβούνται.
Σαράντος Θεοδωρόπουλος , Δικηγόρος
Συνήγορος του Παναγιώτη Λαφαζάνη
Μήνυμα από Γλέζο και από Λαπαβίτσα και Κουβελάκη
Στη συνέχεια ο Δ. Στρατούλης διάβασε μήνυμα αλληλεγγύης στον Παν. Λαφαζάνη και τους διωκόμενους αγωνιστές από τον μεγάλο αντιστασιακό και αγωνιστή Μανώλη Γλέζο (βλ. εδώ), ενώ ο Θαν. Πετράκος διάβασε μήνυμα συμπαράστασης από τους Κ. Λαπαβίτσα και Στ. Κουβελάκη (βλ εδώ).
Τα μηνύματα έγιναν δεκτά με χειροκροτήματα.
Αγωνιστικές Παρουσίες και μηνύματα συμπαράστασης
Στη συγκέντρωση αλληλεγγύης παραβρέθηκαν, επίσης, εκπρόσωποι και πολλών οργανώσεων της Αριστεράς και του προοδευτικού και πατριωτικού αντισυστημικού χώρου και συγκεκριμένα το Σχέδιο Β , το Σύγχρονο Κομμουνιστικό Σχέδιο – Μετάβαση (τάση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ) με τους Κώστα Μάρκου και ΣπύροΑλεξίου, το ΑΚΕΠ, η ΔΕΑ με τη Μαρία Μπόλαρη και τον Σωτήρη Μάρταλη, η ΑΡΑΣ με τον Δημήτρη Σαραφιανό και τηΜαριάννα Τσίχλη, η ΑΡΑΝ με τους Παναγιώτη Σωτήρη και  Γιώργο Λιάγκο, η Ελεύθερη Ελλάδα, το ΕΠΑΜ, το Μέτωπο Νίκης , η Χριστιανική Δημοκρατία, τα ΑΛΑΝΥΑ, το Κόμμα των Πειρατών με τον επικεφαλής του Θανάση Γούναρη, το ReStart με τους Διονύση Φλαμιάτο και το ΔΗΚΚΙ με τον γραμματέα της Δ.Ε. του Γιώργο Μπούτρη, η πολιτική οργάνωση ΑΡΔΗΝ με τον επικεφαλής της Γιώργο Καραμπελιάη Κομμουνιστική Τάση με τον Σταμάτη Καραγιαννόπουλο, η ΑΔΕΔΥ με το μέλος της ΕΕ Γρηγόρη Καλομοίρη και άλλα 5 μέλη του Γενικού Συμβουλίου της, ο επικεφαλής του ΜΕΤΑΓιώργος Χαρίσης, ο καθηγητής πανεπιστημίου Γιώργος Μανιάτης, οι πρώην υπουργοί που αποχώρησαν μαζί με τον Π. Λαφαζάνη από το Υπουργικό Συμβούλιο μετά την υπογραφή του 3ου Μνημονίου Δημήτρης Στρατούλης, Κώστας Ήσυχος και Νάντια Βαλαβάνη καθώς και πολλοί εκπρόσωποι κινημάτων από πολλές περιοχές της Ελλάδος.
iskra.gr

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ