Ανακοινώνεται προς τους ευσεβείς Χριστιανούς μας ότι, όπως κάθε χρόνο έτσι κι’ εφέτος, τα Χριστούγεννα θα τελεσθούν δύο (2) Θ. Λειτουργίες στον Μητροπολιτικό Ι. Ναό του Αποστόλου Παύλου Κορίνθου, ώστε να εξυπηρετηθούν καλύτερα οι θρησκευτικές, λειτουργικές καθώς και οι κοινωνικές ανάγκες των πιστών.

Επομένως, το απόγευμα της Τρίτης 24ης Δεκεμβρίου και ώρα 20:00 μ.μ. θα τελεσθεί με κάθε Εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός των Χριστουγέννων, στον οποίο θα χοροστατήσει ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος και θα συμμετάσχει όλο το Ιερατείο της πόλεως Κορίνθου.

Στη συνέχεια θα τελεσθεί η Πανηγυρική Χριστουγεννιάτικη παννυχίδα κατά την οποία θα ψαλλεί ο Όρθρος και ακολούθως η πρώτη Χριστουγεννιάτικη Θεία Λειτουργία, από τον Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. Διονύσιο συνιερουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κεγχρεών κ. Αγαπίου, για τα μοναχικά άτομα της πόλεώς μας και η οποία θα τελειώσει περί την 1η πρωϊνή περίπου.

Το πρωί της Τετάρτης 25ης Δεκεμβρίου και από ώρας 7:00 π.μ. μέχρι και 9:30 π.μ., θα τελεσθεί ο Όρθρος και στην συνέχεια η δεύτερη Χριστουγεννιάτικη Θεία Λειτουργία.

Καλούνται οι Χριστιανοί μας να συμμετάσχουν, ανάλογα με τις υποχρεώσεις τους, στις προαναφερθείσες Λειτουργικές Συνάξεις, ώστε κατά την μεγάλη αυτή εορτή της Πίστεως μας να γευθούν την χαρά και την ευλογία του Σαρκωθέντος Σωτήρος Χριστού και να μη μείνει κανείς αλειτούργητος.

Ας στηρίξουμε με τις προσευχές μας και την παντοειδή αγάπη μας όλους τους μοναχικούς αδελφούς μας, αποδείχνοντάς τους ότι δεν είναι μόνοι και πως μαζί με τον νεογέννητο Χριστό είμαστε κι εμείς εκεί φιλάνθρωπα κοντά τους. Η σκέψη μας και η στήριξή μας σ’ αυτές τις δύσκολες ώρες, που διέρχεται ο κόσμος όλος και ο τόπος μας, είναι μαζί τους και όλοι μαζί ας διατρανώσουμε ότι γεννήθηκε ο Χριστός Σωτήρας, Λυτρωτής και Ευεργέτης!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *