Δύσκολη μάχη με τις φλόγες στην Ελαφόνησο: Εκκενώνονται κάμπινγκ και ξενοδοχεία(βίντεο)

69

Δύσκολη μάχη με τις φλόγες δίνουν οι ισχυρές πυροσβεστικής δυνάμεις στην Ελαφόνησο. Εκκενώθηκαν σπίτια, το κάμπινγκ και ξενοδοχεία.

Συνεχίζει να καίγεται η Ελαφόνησος, καθώς μπορεί χθες να ήταν η φωτιά σε ύφεση, ωστόσο ένα μέτωπο δεν έχει σβήσει και έχει γίνει ιδιαίτερα απειλητικό.

Οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων. Οι φλόγες πέρασαν μέσα από σπίτια σε κάποιους οικισμούς, ενώ εκκενώθηκε και πάλι το κάμπινγκ του νησιού όπως και κάποια ξενοδοχεία, όπως ανέφερε η ΕΡΤ. Ορισμένοι κάτοικοι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους, ωστόσο, κάποιοι προτίμησαν να μείνουν.

Το νησί έχει υποστεί μεγάλη καταστροφή από την πυρκαγιά και οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μεγάλη μάχη προκειμένου να ελέγξουν το πύρινο μέτωπο.

Μαρτυρία παραθεριστή για τη φωτιά στην Ελαφόνησο

Μέχρι και πριν από μία ώρα η φωτιά είχε κατέβει στα όρια του δρόμου πάνω από το κάμπινγκ με αναζωπύρωση κατά τις 10.00 μετά το πρωί. Πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούσαν με χερσαία τμήματα και γύρω στις 10.45 άρχισαν οι πτήσεις των εναέριων μέσων, Δεν έχει καεί το κάμπινγκ, όλα καλά, έχει γυρίσει ο άνεμος και στέλνει τη φωτιά προς το βουνό, περιέγραψε παραθεριστής στον ΑΝΤ1 σχετικά με την αναζωπύρωση της φωτιάς στην Ελαφόνησο.

Στην Ελαφόνησο εσπευσμένα ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας

Εσπευσμένα μεταβαίνει στην Ελαφόνησο ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, μαζί με μια ομάδα της ΕΜΑΚ μετά την αναζωπύρωση της φωτιάς.

Στόχος είναι να συντονίσει τις ενέργειες των αρμόδιων υπηρεσιών. Παράλληλα, ενισχύθηκαν και οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, από την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Πηγή φωτογραφίας newsit.gr

πηγη:madata.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ