Είναι οι παιδικές χαρές έργο…; Όχι είναι πολιτισμός στο Δήμο Βέλου-Βόχας-φωτό

115

Πάνε πάνω από τρία χρόνια τώρα που η νέα νομοθεσία ανάγκασε τους δήμους σε όλη την Ελλάδα να ξηλώσουν τις παιδικές χαρές τους και να εγκαταστήσουν καινούργιες οι οποίες να πληρούν τους όρους ασφαλείας που απαιτούσαν οι οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σε αυτό το πλαίσιο η δημοτική αρχή Βέλου-Βόχας ξεκίνησε να κατασκευάζει νέες ασφαλείς, σύγχρονες και πιστοποιημένες παιδικές χαρές, είτε από ιδίους πόρους είτε μέσω της πρότασης που κατέθεσε στο Φιλόδημο ύψους 219.000€ και προέβλεπε παιδικές χαρές σε Βέλο, Κοκκώνι, Ταρσινά, Πουλίτσα, Σουληνάρι, Χαλκί.

Εύλογα θα αναρωτηθεί κάποιος: Είναι έργο οι παιδικές χαρές; Και μάλιστα έργο για το οποίο πρέπει να επαίρεται μια δημοτική αρχή;  Η απάντηση δεν είναι εύκολη. Διότι οι παιδικές χαρές δεν είναι υποδομές, δεν είναι έργο ανακούφισης χρόνιων προβλημάτων, όπως το νερό ή τα σκουπίδια. Όμως οι παιδικές χαρές μπορούν να γίνουν κέντρα κίνησης, τόποι συνάντησης παιδιών και (αναγκαστικά) ενηλίκων, χώροι ψυχαγωγίας και ξεκούρασης. Βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων προσφέροντας μια όαση ξεγνοιασιάς και παιδικής αναψυχής και γι’ αυτό οι παιδικές χαρές είναι πολιτισμός. Και με αυτό το σκεπτικό τόσο ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Ανδρέας Σιάχος, όσο και ο δήμαρχος Αννίβας Παπακυριάκος δίνουν βαρύτητα στην υλοποίησή τους.

Αυτή την εποχή λοιπόν, στο δήμο Βέλου-Βόχας ολοκληρώνονται έργα υποβάθρου από σκυρόδεμα για την τοποθέτηση παιδικών χαρών στο Δήμο Βέλου Βόχας με την κατασκευή της βάσης στο 1ο και 2ο νηπιαγωγείο Ζευγολατιούνηπιαγωγείο Βραχατίου και νηπιαγωγείο Πουλίτσας. Στα νηπιαγωγεία θα τοποθετηθούν χαμηλού ύψους όργανα παιδικής χαράς και θα στρωθούν δάπεδα κατά το πρότυπο των παιδικών σταθμών, πάντα στα πλαίσια των προδιαγραφών και των απαιτήσεων της νομοθεσίας.

Έχουν προηγηθεί και ολοκληρωθεί οι κατασκευές παιδικών χαρών στη Στιμάγκα, στο Βραχάτι, στο Ζευγολατιό και θα ακολουθήσουν τα έργα που χρηματοδοτούνται από το Φιλόδημο όπως αναφέραμε παραπάνω. Τελικά φαίνεται ότι σταδιακά κάθε κοινότητα του δήμου Βέλου-Βόχας θα αποκτήσει τη δική της παιδική χαρά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ