Εικόνες από την πόλη φαντασμα ! Τσέρνομπιλ 32 χρόνια μετά την καταστροφή (pics)

117

Το ατύχημα σημειώθηκε το 1986 στον Πυρηνικό Σταθμό Παραγωγής Ενέργειας στο Πρυπιάτ της Ουκρανίας. Ένα σφάλμα στον αντιδραστήρα ήταν αυτό που προκάλεσε ένα από τα πιο καταστροφικά πυρηνικά γεγονότα στην ιστορία.

Η περιοχή είναι ακόμα και σήμερα τόσο μολυσμένη με ακτινοβολία που είναι ακατοίκητη και μάλιστα η πρόσβαση σε κάποια σημεία απαγορεύεται αυστηρά.

Αυτό που έχει απομείνει, 32 χρόνια μετά, είναι ένα τρομακτικό αλλά – ίσως – εντυπωσιακό πορτρέτο των κινδύνων της πυρηνικής ενέργειας.

Επί πολλά χρόνια, το σχεδόν στοιχειωμένο τοπίο του Τσέρνομπιλ, έλκει τον φωτογραφικό φακό. Αυτή τη φορά ο Λευκορώσος φωτογράφος, Βλαντιμίρ Μιγκούτιν, ξεκίνησε για μια διήμερη εκδρομή στο Τσέρνομπιλ και οι εικόνες που κατέγραψε εντυπωσιάζουν!

Σε συνέντευξή του στο Bored Panda, ο Βλαντιμίρ δήλωσε: «Ήταν μια αυθόρμητη απόφαση. Γεννήθηκα στη Λευκορωσία το 1986 – την ίδια χρονιά που σημειώθηκε η καταστροφή στο Τσέρνομπιλ- και όταν ήμουν 5 ετών η οικογένειά μου έφυγε από τη Σοβιετική Ένωση. Έχω πολύ ωραίες αναμνήσεις από την παιδική μου ηλικία και ήθελα να επισκεφθώ το Μινσκ και να δω πόσα άλλαξαν από τότε. Και τότε σκέφτηκα να επισκεφθώ το Τσέρνομπιλ».

«32 χρόνια μετά το ατύχημα και ενώ οι άνθρωποι δεν πλησιάζουν την περιοχή, τα δάση, τα ζώα, τα φυτά, τα πάντα αναπτύσσονται, αναβιώνουν σαν θαύμα από τη μητέρα φύση» προσθέτει ο Βλαντιμίρ.

Ο Βλαντιμίρ ανέβασε τις εκπληκτικές του φωτογραφίες στο Facebook τον Νοέμβριο του 2017.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για Τσέρνομπιλ

 

Αποτέλεσμα εικόνας για Τσέρνομπιλ

Αποτέλεσμα εικόνας για Τσέρνομπιλ

Πηγή: reader.gr

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ