ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΤΟΜΕΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΣΤΥΜΦΑΛΙΑΣ

77

Το ΚΚΕ συμπληρώνει φέτος έναν αιώνα αγώνων και θυσιών, παραμένοντας το μόνο πραγματικά νέο κόμμα της ελληνικής κοινωνίας, γιατί είναι το μόνο που παλεύει για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Σε ολόκληρη την ιστορική του διαδρομή, παρά τις όποιες αδυναμίες και τα λάθη του, το ΚΚΕ δεν έσκυψε ποτέ το κεφάλι απέναντι στον πραγματικό αντίπαλο, την εξουσία του κεφαλαίου.

Στην περίοδο της Κατοχή πρωταγωνίστησε στον μαζικό πολιτικό και ένοπλο εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα, με την ίδρυση του ΕΑΜ και του ΕΛΑΣ, της ΕΠΟΝ. Στη Κορινθία μία από τις σημαντικότερες μάχες που δόθηκαν ήταν η νικηφόρα μάχη της Στυμφαλίας που έδωσε το 6ο Σύνταγμα του ΕΛΑΣ τον Ιούλη του 1944.

Μετά την απελευθέρωση μπροστά στο δίλημμα «υποταγή ή οργάνωση της πάλης και αντεπίθεση» το ΚΚΕ επέλεξε το δεύτερο δρόμο, οργάνωσε τον τρίχρονο ένοπλο λαϊκό αγώνα του ΔΣΕ (1946 – 1949). Στα βουνά της Κορινθίας έδρασε το αρχηγείο της Αργολίδας- Κορινθίας του ΔΣΕ που υπαγόταν στη 3η Μεραρχία Πελοποννήσου.

Τα ανταμώματά μας σε τούτα τα μέρη δεν είναι μουσειακές εκδηλώσεις. Το ΚΚΕ γιορτάζει τα 100 χρόνια ζωής και δράσης του τιμώντας όλους αυτούς τους αγωνιστές που έδωσαν σκληρή μάχη όχι μόνο ενάντια στον ξένο κατακτητή αλλά και στους ντόπιους συνεργάτες τους ώστε και μέσα από τη γνώση να σφυρηλατούμε τη θέλησή μας να συνεχίσουμε για την ολοκλήρωση και τη νίκη των ιδανικών για τα οποία έδωσαν τη ζωή τους οι μαχητές του ΕΑΜ, ΕΛΑΣ και ΔΣΕ. Να ανταποκριθούμε και να συνεχίσουμε τις ηρωικές και επαναστατικές παραδόσεις του Κόμματός μας, του ΚΚΕ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ