΄Εκτακτο: Επέμβαση της αστυνομίας στην Αγ. Παρασκευή – Πλήθος κόσμου διαμαρτύρεται

97

Ένταση στην Αγία Παρασκευή. Η Αστυνομία προσπαθεί να απομακρύνει τους πολίτες από πλατεία Αγίου Ιωάννου, όπου χθες έγινε το επεισοδιακό πάρτι.

Οι συγκεντρωμένοι αντιδρούν με συνθήματα, «έξω απ’ την πλατεία η αστυνομία», με την ατμόσφαιρα να «μυρίζει μπαρούτι». Μπροστά στον κίνδυνο να προκληθούν επεισόδια, οι δυνάμεις των ΜΑΤ έδειχναν προσωρινά να υποχωρούν περί τις 21:15, επιστρέφοντας μπροστά από τα λεωφορεία τους και τηρώντας στάση αναμονής.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν αποκλείσει από το απόγευμα την πλατεία του Αγίου Ιωάννου, όπου έχουν συγκεντρωθεί δεκάδες πολίτες.

Η ανακοίνωση Χαρδαλιά

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε πως κλείνει τα βράδια η πλατεία Αγίου Ιωάννη στην Αγία Παρασκευή.

Η έκβαση αυτής της φάσης κρίνεται στις λεπτομέρειες και πως η διαδικασία της σταδιακής άρσης των μέτρων αποτελεί συλλογική προσπάθεια, διαμήνυσε κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Κάθε φορά που παρακάμπτουμε τις οδηγίες, τα επόμενα στάδια άρσης των μέτρων απομακρύνονται, υπογράμμισε εξίσου και κατέστησε σαφές πως το καθημερινό μας στοίχημα είναι η ανάγκη αυστηρής τήρησης όλων των κανόνων ατομικής προστασίας και υγιεινής.

Ενημέρωσε ότι η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε σε ελέγχους σε όλη τη χώρα χθες το βράδυ, κατά τις οποίες βεβαιώθηκαν παραβάσεις, έγιναν συλλήψεις και ασκήθηκαν οι προβλεπόμενες διώξεις σε 6 περιπτώσεις, και δη σε 3 περιπτώσεις στη Λάρισα, μία στη Λαμία, μία στο κέντρο της Αθήνας και μία στην Κηφισιά.

Σε αυτό το πλαίσιο, τόνισε πως οι έλεγχοι θα συνεχιστούν σε καθημερινή βάση και κάλεσε τους ιδιοκτήτες να συμμορφωθούν με τα μέτρα και τις οδηγίες, λέγοντάς πως η συμπεριφορά της θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.

Αναφερόμενος στα όσα διαδραματίστηκαν τις προηγούμενες δύο ημέρες στην Αγία Παρασκευή, είπε πως δεν παραπέμπουν σε εικόνες πολιτών που έχουν ανάγκη να χαλαρώσουν και να εκτονωθούν από την ψυχολογική πίεση και κόπωση των προηγούμενων εβδομάδων, αλλά σε κάποιους δεκάδες που δεν αντιλαμβάνονται τη σοβαρότητα της κατάστασης. «Τη Δευτέρα αγνόησαν τις συστάσεις και τις παραινέσεις των αστυνομικών. Χθες Τρίτη επιδόθηκαν σε ακρότητες και πετροπόλεμο απέναντι στα στελέχη του ελεγκτικού μηχανισμού».

Ως εκ τούτου, ανακοίνωσε πως η ευθύνη μας απέναντι στους πολίτες και ο σεβασμός στην προσπάθεια της συντριπτικής πλειοψηφίας της ελληνικής κοινωνίας που τηρεί τα μέτρα και ακολουθεί τις οδηγίες, επιβάλλει τη λήψη μέτρων τοπικού χαρακτήρα. Ενημέρωσε ειδικότερα ότι εδώ και αρκετά λεπτά ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται στον χώρο, και η πλατεία Αγίου Ιωάννου στην Αγία Παρασκευή θα παραμένει καθημερινά κλειστή από τις 9 το βράδυ μέχρι τις έξι το πρωί και μέχρι νεότερας.

Τα επεισόδια

Το βράδυ της Τρίτης, περίπου 300 άτομα βρέθηκαν στην πλατεία Αγίου Ιωάννου της Αγίας Παρασκευής, έχοντας μπύρες στα χέρια και στήνοντας το δικό τους πάρτι. Στο σημείο έσπευσε η ΕΛ.ΑΣ. και η κατάσταση ξέφυγε, καθώς ορισμένοι από τους παρευρισκομένους πετούσαν πέτρες και μπουκάλια μπύρας προς τους αστυνομικούς.

Χαρίτσης για τα επεισόδια στην Αγ. Παρασκευή

«Είναι αυτονόητο πως όλοι οφείλουμε να είμαστε προσεκτικοί και να τηρούμε τα μέτρα προστασίας για την αποφυγή συνωστισμού, καθώς η πανδημία προφανώς δεν έχει λήξει και ο κίνδυνος παραμένει», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης.

«Ωστόσο οι χθεσινές απαράδεκτες εικόνες με τα ΜΑΤ να επιτίθενται με χημικά σε νέους στην Αγία Παρασκευή αναδεικνύουν την υποκρισία της κυβέρνησης. Δεν είναι δυνατόν να κουνάει το δάχτυλο για άσκοπη συνεύρεση των νέων σε μία πλατεία, την ίδια ώρα που επιμένει στο επικίνδυνο άνοιγμα των σχολείων. Επιχειρεί να καλλιεργήσει μια εικόνα επίπλαστης κανονικότητας, αγνοώντας τις εύλογες ανησυχίες γονέων και καθηγητών και οδηγώντας τελικά παιδιά και νέους σε μεγαλύτερο συνωστισμό στις αίθουσες και στα σχολικά προαύλια», προσθέτει.

madata.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ