Εκτακτο: Καίγονται σπίτια στο χωριό Σκυλλουντία της Ηλείας…βίντεο

162

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις, προκειμένου να μην φτάσει σε κατοικημένες περιοχές η τεράστια πυρκαγιά στην Φρίξα Ηλείας που ξέσπασε το απόγευμα της Κυριακής.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα ilialive, απομακρύνονται οι κάτοικοι του χωριού Σκιλλουντία καθώς η φλόγες πλησιάζουν απειλητικά. Πολλοί εξ αυτών έχουν συγκεντρωθεί στην εκκλησία του χωριού. Η Αστυνομία με περιπολικά και ηχητικά μηνύματα ενημερώνει για την εκκένωση ή την απομάκρυνση από τα επικίνδυνα σημεία.

Η φωτιά έφτασε στα πρώτα σπίτια του χωριού και τα καίει.

Δείτε το βίντεο από την εκκένωση του χωριού Σκυλλουντία:

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών. Μάλιστα, ζητήθηκε να ληφθούν μέτρα και στην περιοχή του αρχαιολογικού χώρου της Ολυμπίας καθώς οι άνεμοι πνέουν προς αυτή την κατεύθυνση και είναι πιθανό να μεταφερθούν στοιχεία της φωτιάς που μπορεί να προκαλέσουν νέες εστίες, σύμφωνα με το ilialive.gr.

Για την κατάσβεση επιχειρούν μέχρι και αυτή την ώρα 20 οχήματα με 40 πυροσβέστες καθώς και μία ομάδα πεζοπόρων. Η φωτιά καίει σε τέσσερα μέτωπα, με το τελευταίο να καίει στην περιοχή της Σκιλλουντίας.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας – Κρεστένων Διονύσης Μπαλιούκος, ανέφερε ότι η πυρκαγιά έχει εξαπλωθεί επικίνδυνα, και ο αέρας αλλάζει φορά διαρκώς, κάτι που δυσκολεύει το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων. «Δεν κινδυνεύουν κατοικίες από τη φωτιά», διευκρίνισε πάντως ο δήμαρχος.

Την ίδια στιγμή, μεγάλη πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 14:20 στην Ποταμιά Φαλαισίας, στο νομό Αρκαδίας.

Στο έργο της κατάσβεσης επιχειρούν 14 οχήματα με 38 πυροσβέστες, πεζοπόρο τμήμα εννέα ατόμων και δύο ιδιωτικά βυτιοφόρα.

Πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Ποταμιά Μεγαλόπολης Αρκαδίας. Επιχειρούν 14 οχήματα με 38 πυροσβέστες και 2 Βυτιοφόρα Ιδιωτικά

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ