Ενημερωτική Ημερίδα για τα προγράμματα προώθησης αγροτικών προϊόντων

102
Η Ε.Ε. συγχρηματοδοτεί προγράμματα διαρκείας έως τριών ετών με σκοπό την προώθηση ευρωπαϊκών αγροτικών προϊόντων στις αγορές της Ε.Ε. και τρίτων χωρών.
Η συμμετοχή της Ε.Ε. στις επιλέξιμες δαπάνες είναι 70-80%(Ε.Ε.-Τρίτες Χώρες) και για την περίπτωση χωρών που λαμβάνουν χρηματοδοτική συνδρομή σύμφωνα με τα άρθρα 136 και 143 της Συνθήκης η συμμετοχή ανέρχεται σε 75-85%.
Περισσότερα ΕΔΩ:
Για τη χώρα μας η συμμετοχή της Ε.Ε. στις επιλέξιμες δαπάνες είναι 75-85%.Το υπόλοιπο ποσοστό καλύπτεται από τις προτείνουσες οργανώσεις. Οι προτάσεις υποβάλλονται απευθείας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή η οποία είναι αρμόδια για την αξιολόγηση και την έγκρισή τους.
Για τις προτάσεις που θα υποβληθούν το 2018 θα διατεθεί στα Κ-Μ από τον Ευρωπαϊκό προϋπολογισμό το ποσό των 179 εκατ. Ευρώ. Ο προϋπολογισμός για το έτος 2018 παρουσιάζει αύξηση σε σύγκριση με το ποσό των 128,5 εκατ. ευρώ για το 2017. Για τα «απλά» προγράμματα (υλοποιούνται με τη συμμετοχή ενός ή περισσοτέρων οργανισμών της ίδιας χώρας της ΕΕ) θα διατεθεί το ποσό των 100 εκατ. ευρώ και για τα «πολυπρογράμματα» (συμμετέχουν τουλάχιστον δύο οργανισμοί από δύο τουλάχιστον χώρες της ΕΕ, ή ένα ή περισσότερα όργανα της ΕΕ) 79 εκατ. ευρώ.
Περισσότερες πληροφορίες στον ιστότοπο:
Αρμόδια αρχή στην Ελλάδα:  Υπουργείο  Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων – Διεύθυνση Προώθησης Γεωργικών Προϊόντων.
Πληροφορίες: Τμήμα Εμπορικών Ροών και Προώθησης Προϊόντων.
Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 210 212 4039 – 5472- 4521.
nemeapress.blogspot.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ