«Εν τούτω Νίκα ή… ήττα»

103

Η παρουσίαση της υποψηφιότητας του Δημάρχου Καλαμάτας Παν. Νίκα για την Περιφέρεια Πελοποννήσου από τον αρχηγό της Ν.Δ. Κυρ. Μητσοτάκηστην Κορινθία προ 2 εβδομάδων έγινε χωρίς «τυμπανοκρουσίες» και σε χαμηλούς τόνους.

Η επιλογή του 2014 για στήριξη στον Π. Τατούλη έχει κάνει την υπόθεση της «υποψηφιότητας Νίκα» πολύ «λεπτή» αφού το κόμμα δεν μπορεί να «ξιφουλκήσει» εναντίον του Περιφερειάρχη για λάθη και παραλείψεις, οπότε τα όποια βήματα γίνονται φαίνονται δειλά και αβέβαια.

Η αλήθεια είναι ότι η υποψηφιότητα αυτή δεν φαίνεται προς το παρόν να δημιουργεί ενθουσιασμό σε παραδοσιακούς Νεοδημοκράτες κι’ αυτό αποτυπώνεται και στις φωτογραφίες από τις πρώτες περιοδείες του που δεν έχουν παλμό και όρεξη ενώ ταυτόχρονα διαπιστώνονται και ηχηρές απουσίες.

Κατά τη γνώμη μας, η Ν.Δ. είχε άλλο σκεπτικό στην επιλογή του προσώπου.

Μετά τις αρνήσεις που δέχτηκε από άλλα πολιτικά πρόσωπα για να κατέλθουν στην Περιφέρεια το ζητούμενο έφτασε στο «ελάχιστα απαιτητό»και το οποίο φαίνεται ότι δεν ήταν άλλο από το «τέλος της εποχής Τατούλη».

Και αυτό είναι κατανοητό αφού ο Περιφερειάρχης φρόντιζε να κρατά για τον ίδιο τις όποιες επιτυχίες και να μετακυλά πίσω στα κόμματα ή τους κομματικούς Αντιπεριφερειάρχες όλες τις αποτυχίες ή τις ζημιές.

Άσχετα εάν χωρίς τη στήριξή τους δεν θα είχε εκλεγεί ποτέ Περιφερειάρχης. Έξυπνη τακτική αλλά δεν θα κρατούσε και για πάντα.

Η ίδια απουσία ενθουσιασμού, πάντως, που παρατηρείται στα στελέχη αποτυπώνεται και στις αναρτήσεις τοπικών ενημερωτικών ιστοσελίδων.

Μία από αυτές (στην Αρκαδία) που κριτικάρουν μονίμως αρνητικά τον κ. Νίκα μας ενημερώνει σήμερα ότι ο «70χρονος υποψήφιος ετοιμάζεται για ηρωική έξοδο» και σύντομα «θα επικαλεστεί ξαφνικούς λόγους υγείας για να αποχωρήσει από την κούρσα της Περιφέρειας αλλά και γενικά από την πολιτική».

Εμείς αυτό που καταλαβαίνουμε είναι ότι το κόμμα αποφάσισε μεν να στηρίξει τον κ. Νίκα αλλά δεν δείχνει να το κάνει και επί του πρακτέου.

Μπορεί να επιχειρείται μία «ετσιθελική» συστράτευση στελεχών για να συμμετάσχουν στις περιοδείες του αλλά είναι ξεκάθαρο ότι αυτό δεν φτάνει.

Εκτός αν το ζητούμενο στο κόμμα δεν είναι τόσο το να κερδηθεί η Περιφέρεια αλλά να αποχωρήσει ο νυν Περιφερειάρχης.

Για παράδειγμα ακόμη και οι υποστηρικτές της υποψηφιότητας δεν εστιάζουν στα προτερήματα του κ. Νίκα αλλά στα δεινά που προκάλεσε ο κ. Τατούλης.

Από την άλλη πλευρά στα ΜΜΕ και τις ενημερωτικές ιστοσελίδες της Περιφέρειας η αποδοχή της υποψηφιότητας Νίκα κρίνεται από χλωμή έως πολύ ασθενική.

Το πρόβλημα βέβαια ίσως να μπορέσει να επιλυθεί τους επόμενους μήνες καθώς θα πλησιάζουμε προς τις εκλογές μπορεί όμως και να είναι αργά μέχρι τότε. Δεν αναπτύσσεται δυναμική με «οργανικούς» τρόπους (για να το πούμε και με όρους Google).

Ένα μέρος του προβλήματος είναι και η ίδια η στάση του κ. Νίκα.

Ο ίδιος είναι ένας πολιτικός «παλαιότερης κοπής» που φαίνεται να έχει μάθει να κινείται μέσα σε μία «κομματική θαλπωρή» τη στιγμή που για να κερδηθεί η Περιφέρεια θα χρειαστούν τόσο ευρύτερες συμμαχίες όσο και μια μεγαλύτερη ζωντάνια και ένας πιο μοντέρνος τρόπος προσέγγισης.

Τα «καμπανάκια» πάντως έχουν ήδη αρχίσει και χτυπούν και κάποιοι θα πρέπει να τα λάβουν σοβαρά υπόψιν αν δεν θέλουν να δουν την υποψηφιότητα Νίκα να «παραδίδει πνεύμα» από «παιδικές ασθένειες».

πηγή-isthmos.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ