ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΦΩΤΕΙΝΗΣ ΤΗΣ ΣΑΜΑΡΕΙΤΙΔΟΣ ΣΤΟ ΟΜΩΝΥΜΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ.

98

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΦΩΤΕΙΝΗΣ ΤΗΣ ΣΑΜΑΡΕΙΤΙΔΟΣ ΣΤΟ ΟΜΩΝΥΜΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΟ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ.

 

Η μνήμη της Αγίας Ισαποστόλου Φωτεινής της Σαμαρείτιδος εορτάστηκε πανηγυρικά σήμερα Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου 2018, στο ομώνυμο Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο (εντός του Επισκοπείου) στην Κόρινθο.

Στις Ι. Ακολουθίες του Όρθρου, των Ωρών και της Προηγιασμένη Θ. Λειτουργίας προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος,ο οποίος και ομίλησε με αφορμή τον βίο της Αγίας Φωτεινής και των συγγενών της,παραλληλίζοντας το «ύδωρ το ζων», που αναζητούσε η Αγία, με το Σώμα και το Αίμα του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, τονίζοντας ότι οι Χριστιανοί πρέπει να δοξολογούμε τον Θεό για την μεγάλη δωρεά που έκανε στην ανθρωπότητα προσφέροντας τον Μονογενή Του Υιό υπέρ της του κόσμου σωτηρίας και μέσω της μεθέξεως ημών στο υπερφυές Ι. Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας.Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στους συμπροσευχομένους πιστούςη Αγία να πρεσβεύει στον Κύριο μας, ώστε και εμείς,μέσω της συμμετοχής μας στην Θ. Λατρεία, να «ξεδιψάμε αιώνια».

Αξίζει να σημειωθεί ότι καθ᾿ όλες τιςΛειτουργικές – Προσευχητικές Συνάξεις, που τελέσθηκαν σύμφωνα με το ανακοινωθένπρόγραμμα για την εορτή της μνήμης της Ισαποστόλου Μεγαλομάρτυρος, η συμμετοχή του κόσμου ήταν μεγάλη και συγκινητική.

 

KODAK Digital Still Camera

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ