ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΥΠΑΠΑΝΤΗΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ- ΦΩΤΟ

98
KODAK Digital Still Camera

Στον πανηγυρίζονταΕνοριακό Ι. Ναό Υπαπαντής του Κυρίου Ροζενών, της Αρχιερατικής Περιφέρειας Ευρωστίνης, παρευρέθηκε ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιοςτην Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου 20108, παραμονή της μεγάλης Δεσποτικής και Θεομητορικής

εορτής της Υπαπαντής του Κυρίου και Χοροστάτησεστον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό πλαισιούμενος από τους συνοδούς του Κληρικούς, τονΑρχιερατικό Επίτροπο Ευρωστίνηςπ. Ιωάννη Γιαννακά καιΙερείς της Αρχιερατικής Περιφερείας.

Αμέσως μετά το πέρας του Πανηγυρικού Εσπερινού ο Σεβ. Μητροπολίτης μας και οι συνοδοί του Κληρικοί αναχώρησαν για την Κόρινθο και το Μητροπολιτικό Ι. Παρεκκλήσιο της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος, εντός του Επισκοπείου, όπου ο Ποιμενάρχης μας χοροστάτησε στην προγραμματισμένη Ι. Αγρυπνία.

Προς τους ευσεβείς Πιστούς που παρευρέθηκαν στους ως άνω Ι. Ναούς ο σεπτός Ποιμενάρχης μας ανέλυσε την σημασία της μεγάλης αυτής Εορτής, επεξηγώντας τα Ιερά Κείμενα της Αγίας Γραφής, που αναφέρονται σε αυτή,καθώς και το νόημα της Ακολουθίας του Σαραντισμού, που οφείλεται να πραγματοποιείταιαπό όλες τις μητέρες σαράντα μέρες μετά την γέννηση του παιδιού, η οποία είναι βασιζόμενη στην Υπαπαντή του Κυρίου μας. Προέτρεψε δε, τις νέες αλλά και τις μεγαλύτερες στην ηλικία γυναίκες να μην ξεχνούν και κυρίως να μην υποτιμούν αυτήν την σπουδαία τελετή,καθώς είναι απαραίτητη και για αυτές και για τα νεογνά,ενώ ταυτόχρονα ευχήθηκε σε όλους καλό και ευλογημένο Τριώδιο!

 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ