Κάτω από την αποφασιστική στάση των υγειονομικών, έσπασε ο αστυνομικός κλοιός που είχε στηθεί στην Αίγλη του Ζαππείου για να εμποδίσει την πορεία των συγκεντρωμένων και την πρόθεσή τους να παρέμβουν σε ημερίδα του ΠΙΣ για τις ΣΔΙΤ.

Την κινητοποίηση διοργανώνουν η ΟΕΝΓΕ και τα Σωματεία Εργαζομένων Νοσοκομείων  που καταγγέλλουν ότι οι αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες κλήθηκαν από την ηγεσία του ΠΙΣ και τον υπουργό Υγείας, έκαναν χρήση χημικών, γκλομπς και ασπίδων, ασκώντας βία σε βάρος τους.  Ωστόσο τα μέλη της ΟΕΝΓΕ και των Σωματείων των Νοσοκομείων κατάφεραν να εισέλθουν στην αίθουσα διεξαγωγής της ημερίδας, καταγγέλλοντας την αστυνομοκρατία και ματαιώνοντας τη φιέστα για τις συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Παράλληλα, μέλη της ΟΕΝΓΕ, με παρεμβάσεις τους, κατήγγειλαν τα σχέδια πλήρους εμπορευματοποίησης της υγείας, μέσω ΣΔΙΤ, ενώ με απόφαση της ΟΕΝΓΕ και των Σωματείων Εργαζομένων στα Νοσοκομεία, η αίθουσα τελεί υπό κατάληψη. Τα συνθήματα που κυριαρχούν είναι, «Η τρομοκρατία δεν θα περάσει»«Τα νοσοκομεία δεν είναι επιχειρήσεις»«Τα νοσοκομεία τα πλήρωσε ο λαός. Δεν τα παζαρεύουμε για χάρη κανενός».

Στην αίθουσα της «Αίγλης» Ζαππείου και στο πλευρό των αγωνιζόμενων υγειονομικών βρέθηκε ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, εκφράζοντας τη συμπαράσταση του Κόμματος στην κινητοποίηση της ΟΕΝΓΕ και των Σωματείων Εργαζομένων στα Νοσοκομεία. Στο πλευρό τους επίσης βρίσκεται αντιπροσωπεία της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, καθώς επίσης και αντιπροσωπεία του Συλλόγου Φοιτητών Ιατρικής Σχολής Αθηνών.

Την βίαιη επίθεση της κυβέρνησης κατά των διαδηλωτών καταγγέλλει το ΠΑΜΕ.

Τι καταγγέλλει το ΠΑΜΕ

Για βίαιη επίθεση της κυβέρνησης εναντίον της κινητοποίηση των υγειονομικών, κάνει λόγο το ΠΑΜΕ.

«Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει την βίαιη επίθεση της κυβέρνησης της ΝΔ εναντίον της κινητοποίησης των γιατρών, υγειονομικών που διαμαρτύρονται για την ιδιωτικοποίηση της υγείας.

Σήμερα, Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου στην κινητοποίηση της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών ενάντια στη φιέστα που πραγματοποιεί η ηγεσία του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, η κυβέρνηση προχώρησε σε βίαιη επίθεση με ΜΑΤ και χρήση χημικών εναντίον των νοσοκομειακών γιατρών, υγειονομικών, εργαζομένων στην υγεία.

Στην επίθεση τους τα ΜΑΤ τραυμάτισαν γιατρούς, υγειονομικούς, εργαζόμενους για να υπερασπιστούν την πολιτική που ιδιωτικοποιεί την υγεία και την μετατρέπει σε εμπόρευμα» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ.

«Η τρομοκρατία δεν θα περάσει. Το ΠΑΜΕ και τα ταξικά συνδικάτα βρίσκονται στο πλευρό των γιατρών που αγωνίζονται για αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία για όλους, για όλο τον λαό. Η υγεία είναι Κοινωνικό Αγαθό. Δε θα επιτρέψουμε την ιδιωτικοποίηση της» προσθέτει το ΠΑΜΕ.

Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το ΠΑΜΕ

Αποχώρησε ο βουλευτής της ΝΔ

Από την αίθουσα αποχώρησε ο βουλευτής και τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Οικονόμου, ενώ οι συγκεντρωμένοι που κατέλαβαν τον χώρο παραμένουν σε αυτόν και η ημερίδα διακόπηκε.

«Είναι ακατανόητη η αντίδραση των νοσοκομειακών γιατρών, καθώς η Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα υπάρχει εδώ και 14 χρόνια και χάρη σε αυτήν έχουν χτιστεί και στελεχωθεί νοσοκομεία», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΙΣ Θανάσης Εξαδάκτυλος. Καταδίκασε τη χρήση δακρυγόνων και τόνισε ότι ημερίδα θα επαναληφθεί.

Ο γγ του ΠΙΣ, Γ. Ελευθερίου, υπογράμμισε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων πως «προϋπόθεση της δημοκρατίας είναι ο διάλογος με σεβασμό στην αντίθετη άποψη. Πρόθεσή μας είναι να ανοίξει και να συνεχιστεί ο διάλογος που αφορά νέες πολιτικές που σχετίζονται με τις υπηρεσίες υγείας προς τους πολίτες. Καλούμε την κοινωνία να αντιδράσει στις προσπάθειες φίμωσης της διαφορετικής άποψης».

Από την πλευρά τους, οι νοσοκομειακοί γιατροί επισήμαναν πως «η ηγεσία του ΠΙΣ πρωτοστατεί στην προώθηση των κυβερνητικών σχεδιασμών για την πλήρη υποταγή της δημόσιας υγείας στην άγρια κερδοσκοπία με όχημα τις ΣΔΙΤ», όπως αναφέρει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ).

«Δεν θα επιτρέψουμε την εμπορευματοποίηση της Υγείας που οραματίζονται κάποιοι φορείς της Υγείας (π.χ. ΠΙΣ) που θέλουν να παίζουν τον ρόλο του “λαγού” στις εκάστοτε κυβερνήσεις», σημειώνει η ΠΟΕΔΗΝ. «Αιτία πολέμου» είναι για την Ομοσπονδία «η δυνατότητα εργασίας ιδιωτών γιατρών στα νοσοκομεία, η εγκατάσταση ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού από ιδιωτικές εταιρίες στα νοσοκομεία, η μετατροπή της νομικής μορφής των νοσοκομείων από Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου σε οτιδήποτε άλλο (ΝΠΙΔ, Ανώνυμες Εταιρείες)».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *