Επιστρέφει η Άνοιξη με ηλιοφάνεια και άνοδο της θερμοκρασίας

90

Γενικά αίθριος καιρός αναμένεται σε όλη τη χώρα με εξαίρεση κάποιες μεμονωμένες τοπικές βροχές, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή άνοδο στα ανατολικά και νότια.

Πρόγνωση:

ΣΑΒΒΑΤΟ 03-04-2021
Στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Μετά το μεσημέρι στην Ήπειρο, τη Μακεδονία και τη Θράκη θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις από τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά.
Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη στα δυτικά.
Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5, στο Αιγαίο τοπικά 6 και πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΚΥΡΙΑΚΗ 04-04-2021
Στα βόρεια νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου. Βαθμιαία βελτίωση το βράδυ στα δυτικά.
Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στα νότια.
Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 4 με 6 και στο Αιγαίο 6 με 8 μποφόρ. Από το απόγευμα στα δυτικά και βόρεια θα επικρατήσουν βορειοδυτικοί άνεμοι 5 με 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο στα νότια και πτώση στα βόρεια.

ΔΕΥΤΕΡΑ 05-04-2021
Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με σποραδικές βροχές. Στα βορειοανατολικά τις πρωινές ώρες θα εκδηλωθούν και πρόσκαιρες καταιγίδες.
Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα νότια.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και σε όλες τις υπόλοιπες περιοχές νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα κεντρικά και τα βόρεια.

ΤΡΙΤΗ 06-04-2021
Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός.
Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα νότια.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ αλλά σταδιακά θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

ΤΕΤΑΡΤΗ 07-04-2021
Στα δυτικά και τα βόρεια λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα βορειοδυτικά σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός.
Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ