ΕΤΣΙ ΠΡΟΔΙΔΟΥΝ ΤΟΥΣ…«ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ» ΤΟΥΣ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ…ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΙΣΕΒΑΛΑΝ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

173

Αυτό να μας γίνει επιτέλους μάθημα.

Λίγες μόλις μέρες μετά την επίσκεψη του Αμερικανού ΥΠΕΞ στην Αθηνά και τα παχιά λόγια της…πλάκας, για το ότι η Αμερική δεν θα επιτρέψει την Τουρκία να παραβιάζει το διεθνές δίκαιο στην ανατολική Μεσόγειο, λόγια που η Άγκυρα τα έγραψε στα παλαιοτέρα των υποδημάτων της, έρχεται η φανερή προδοσία των Αμερικανών στους Κούρδους, που επί τόσα χρόνια τους στήριξαν στον αγώνα κατά των Τζιχαντιστών που η Άγκυρα στήριζε με κάθε μέσο και ουσιαστικά σήκωσαν όλο το βάρος αυτού του πολέμου.

Η προδοσία των Αμερικανών έδωσε το πράσινο φως στην Άγκυρα να προχωρήσει στην νέα εισβολή της κατά των Κούρδων στο συριακό έδαφος, ενώ η Μόσχα που κάνει τα στραβά μάτια θα είναι αυτή που θα πληρώσει στο τέλος την «νύφη», δηλαδή την τουρκική αλαζονεία γιατί επιτρέπει έτσι να θεριεύει και να γίνεται όλο και πιο επικίνδυνη και επεκτατική δίνοντας έτσι τροφή για αναπτέρωση του ισλαμικού κράτους.

Μόνο το Ιράν, που έχει μεγάλη πείρα από την τουρκική μπαμπεσιά και αφερεγγυότητα στάθηκε στο πλευρό των Κούρδων και με δήλωση του προέδρου, Hasan Ruhani, έκανε γνωστό ότι πρέπει να στηριχτούν οι Κούρδοι έναντι της τουρκικής επιθετικότητας.

Εντωμεταξύ οι Κούρδοι φέρονται αποφασισμένοι να πολεμήσουν μέχρι εσχάτων και μια ομάδα έκανε διαδήλωση έξω από τον Λευκό Οίκο για την αμερικανική προδοσία.

Εμείς, ας…αποχαυνωνόμαστε ακόμα με τις αμερικανικές δηλώσεις περί στήριξης παραδίνοντας την χώρα στις αμερικανικές βάσεις για υποσχέσεις του…κερατά.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ