ΕΥΑ Σικυωνίων: Διακοπές Υδροδότησης σε παροχές με ληξιπρόθεσμες οφειλές

165

ΕΥΑ Σικυωνίων: Διακοπές Υδροδότησης σε παροχές με ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Η ΔΕΥΑ Σικυωνίων  πιστή στο ρόλο της εκπλήρωσε υπεύθυνα και με συνέπεια τις δεσμεύσεις της απέναντι στους δημότες, παρέχοντάς τους πόσιμο νερό Στυμφαλίας, ενώ παράλληλα μείωσε τα τέλη ύδρευσης κατά 40%.

Ως Δημοτική Επιχείρηση που αντικείμενό της είναι το κατεξοχήν κοινωνικό αγαθό, το νερό, αντιλαμβάνεται περισσότερο από τον οποιοδήποτε τις δυσμενείς οικονομικές συγκυρίες και συνέπειες της πανδημίας και γι’ αυτό το λόγο πήρε έγκαιρα μέτρα για την υποστήριξη των χειμαζόμενων πολιτών και επιχειρηματιών του δήμου μας.

Παρόλα αυτά δυστυχώς, παρατηρείται ότι μια ομάδα δημοτών δεν εκπληρώνει τις οικονομικές υποχρεώσεις της, συστηματικά και ανεξάρτητα από τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού και εις βάρος όλων αυτών που παραμένουν συνεπείς στις πληρωμές τους.

Η κατανάλωση του νερού όμως, απαιτεί δικαιοσύνη και η διακοπή υδροδότησης είναι το τελευταίο και μοναδικό μέσο που διαθέτουμε για την εξασφάλισή της.

Η εύρυθμη λειτουργία της επιχείρησης και η συντήρηση των δικτύων ύδρευσης – αποχέτευσης και όμβριων  που εξυπηρετούν όλους τους πολίτες, απαιτεί σημαντικά έξοδα τα οποία όμως καλύπτονται μόνο από τους συνεπείς καταναλωτές.

Γι’ αυτό η ΔΕΥΑ Σικυωνίων ενημερώνει ότι από τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου θα προβεί σε νέες διακοπές υδροδότησης στις παροχές που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές και αποστολή των οφειλών στην Εφορία. Το μέτρο εφαρμόστηκε το τελευταίο δίμηνο και έχουν ήδη σταλεί στην Εφορία τέτοιου είδους ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Η επιχείρηση ξεκαθαρίζει ότι οι διακοπές δεν αφορούν δικαιούχους του Κοινωνικού Επιδόματος Αλληλεγγύης ή ορισμένες κατηγορίες δικαιούχων του Κοινωνικού Τιμολογίου.

Οι πραγματικά μη έχοντες δεν κινδυνεύουν από διακοπές και έλλειψη υδροδότησης.

Η επιχείρηση απευθύνει έκκληση στους πολίτες που αγνοούν συστηματικά τις, με ευνοϊκούς όρους, ρυθμίσεις να προσέλθουν και να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους.

Υπενθυμίζουμε ότι η ρύθμιση η οποία είναι ενεργή, προβλέπει προκαταβολή 10% του συνολικού ποσού και τα υπόλοιπα σε 12 ισόποσες μηνιαίες δόσεις.

Ο Γενικός Διευθυντής της ΔΕΥΑ Σικυωνίων

Παναγιώτης Νίκας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ