Ευχαριστήρια επιστολή του δημάρχου Γ.Γκιώνη σε όλους όσους συνέβαλαν στην πραγματοποίηση των αποκριάτικων εκδηλώσεων

89

Με εξαιρετική επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι Αποκριάτικες εκδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί από τον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων, στην πόλη του Λουτρακίου, των Αγίων Θεοδώρων και τις υπόλοιπες περιοχές. Ένα εύρος εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες δυο εβδομάδες με κυρίαρχα στοιχειά την παράδοση,  την αναβίωση εθίμων της Αποκριάς αλλά και ένα ποιο μοντέρνο χαρακτήρα.

Ποιο συγκεκριμένα ο Δήμος διοργάνωσε Παιδικό Αποκριάτικο Πάρτι, σε συνεργασία με το “Σύλλογο Φίλων Μουσικής”, την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου στο Πνευματικό Κέντρο Λουτρακίου με πολλές δραστηριότητες για τα παιδιά. Παραδοσιακή Συναυλία το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου με την συμμετοχή 11 χορευτικών τμημάτων Πολιτιστικών Συλλόγων του Δήμου και άλλων περιοχών, και επί σκηνής την Ορχήστρα Χάλκινων Πνευστών BronzaBanda”.

Αποκορύφωμα των εκδηλώσεων ήταν η Παρέλαση των Αρμάτων και των 18 και πλέον πληρωμάτων που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου στο Λουτράκι και η συναυλία που ακολούθησε αρχικά με την “Νατάλια” και στη συνέχεια με το Νεανικό Συγκρότημα ONIRAMA” που κράτησε στα ύψη τον πήχη της διασκέδασης του κοινού. Μετά τη συναυλία, πλήθος κόσμου κατευθύνθηκε στην παράλια για να απολαύσει το φαντασμαγορικό θέαμα της ρίψης βεγγαλικών που σηματοδότησε την Καύση του Καρνάβαλου και την ολοκλήρωση των Καρναβαλικών Εκδηλώσεων. Επίσης ο Δήμος λειτούργησε υποστηρικτικά σε εκδηλώσεις που πραγματοποίησαν οι τοπικοί Σύλλογοι όλο αυτό το διάστημα.

Την ίδια μέρα, στην πόλη των Αγίων Θεοδώρων πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη παρέλαση πληρωμάτων και αρμάτων με πολλές εκπλήξεις για τον κόσμο που παραβρέθηκε και την σκυτάλη της διασκέδασης διαδέχτηκε η “Ραλλία Χρηστίδου”.

Τέλος, παραδοσιακά Κούλουμα πραγματοποιήθηκαν σε όλες τις περιοχές του Δήμου (Περαχώρα, Ίσθμια, Σχίνο, Άγιοι Θεόδωροι) την Καθαρά Δευτέρα σε συνεργασία με τους Τοπικούς Συλλόγους και φορείς.

Ο Δήμαρχος Γεώργιος Αλκ. Γκιώνης και η Οργανωτική Επιτροπή αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει όλους όσους συνέβαλαν στην πραγματοποίηση των εκδηλώσεων και συγκεκριμένα:

  • Τους εθελοντές για την ουσιαστική βοήθειά τους στην πραγματοποίηση του Καρναβαλιού,

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here