Εφιαλτικό σενάριο: “Οι μέδουσες θα αντικαταστήσουν τα ψάρια”…στην Ελλάδα δεν έχει γίνει καμία μελέτη

62

Μετά τη συνέντευξη στο zougla.gr του Ιταλού καθηγητή θαλάσσιας βιολογίας, Στέφανο Πιραΐνο, ο οποίος επισκέφθηκε πρόσφατα την Ελλάδα για να συμμετάσχει σε συνέδριο στο Λουτράκι που αφορούσε στην εμφάνιση μεδουσών στις ελληνικές ακτές, η ηλεκτρονική μας εφημερίδα, συνεχίζει να ερευνά το φαινόμενο φιλοξενώντας τις απόψεις διακεκριμένων επιστημόνων.

Είναι γεγονός πως η επιδρομή των μεδουσών στις ελληνικές ακτές αφορά χιλιάδες πολίτες αλλά και πολλούς επιχειρηματίες εν’ όψει της καλοκαιρινής περιόδου.

Το φαινόμενο όμως αφορά και την ελληνική Πολιτεία, η οποία προετοιμάζεται για να αντιμετωπίσει αυτές τις προκλήσεις.

Η πρόσφατη δημοσιοποίηση της είδησης πως στην Ελλάδα δεν έχει γίνει καμία μελέτη για τις τσούχτρες, δημιουργεί σοβαρό προβληματισμό για το αν τελικά έχουμε πάρει στα σοβαρά το πρόβλημα ή απλά θα μείνουμε για ακόμα μια φορά παρατηρητές.

Ήδη γειτονικές χώρες οι οποίες αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα, έχουν ξεκινήσει ενημερωτικές εκστρατείες αλλά έχουν εκπονήσει και μελέτες.

Έτσι κατέληξαν με επαγγελματισμό στα αντίμετρα τα οποία λαμβάνουν, δίνοντας όμως προτεραιότητα στον πολίτη. Άλλωστε όπως τονίζουν διακεκριμένοι επιστήμονες του εξωτερικού, δεν υπάρχει μια συγκεκριμένη λύση για τις μέδουσες.

Όποιος υποστηρίζει κάτι τέτοιο λέει απλά ψέματα στον κόσμο. Μια αντιμετώπιση για τους ίδιους φέρεται να είναι μεταξύ άλλων και η σωστή ενημέρωση του πανικοβλημένου πολίτη.Κι όπως είναι φυσικό κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει στην Ελλάδα. Ο πανικός πάντως, αποδεικνύεται ο χειρότερος εχθρός.

O καθηγητής θαλάσσιας βιολογίας και ζωολογίας, του Πανεπιστημίου του Σαλέντο, Φερντινάρντο Μποέρο, σε συνέντευξή του στο zougla.gr, υποστηρίζει πως οι μέδουσες κάποια στιγμή μελλοντικά είναι πολύ πιθανό να αντικαταστήσουν τα ψάρια.

πηγή-zougla.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here