Εύβοια-Πανικός στη ΝΔ από τις αποκαλύψεις του γαλάζιου Περιφερειάρχη για «εντολή μη κατάσβεσης»

98

Οι ανατριχιαστικές δηλώσεις του γαλάζιου Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας περί «εντολής μη κατάσβεσης» στις πυρκαγιές της Βόρειας Εύβοιας, έχουν αφήσει ενεή την κοινή γνώμη και προκαλούν σφοδρές αντιδράσεις και πιεστικά ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν από τα κυβερνητικά στελέχη.

Στο Μαξίμου αλλά και στη ΝΔ επικρατεί πανικός αφού οι σοκαριστικές καταγγελίες για την κυβερνητική διαχείριση των πυρκαγιών που έκαναν στάχτη τη Βόρεια Εύβοια, έγιναν από τον νεοδημοκράτη Περιφερειάρχη Φάνη Σπανό, ο οποίος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση Μητσοτάκη για την αποτυχημένη διαχείριση των πυρκαγιών.

Ο γαλάζιος Περιφερειάρχης μιλώντας στην έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας είπε επί λέξει:

«Κληθήκαμε να σβήσουμε μια φωτιά μόνοι μας. Χωρίς αεροπλάνα, χωρίς ελικόπτερα, χωρίς επίγεια πυροσβεστικά μέσα. Με πάρα πολλές περιπτώσεις που μαρτυρούν αμέτρητοι συμπολίτες μας, ότι τα λιγοστά επίγεια μέσα είχαν εντολή μη κατάσβεσης. Σε πείσμα αυτών των εντολών, πολλοί ηρωικοί πυροσβέστες δούλεψαν»

Μάλιστα, κατήγγειλε ακόμα και μια περίεργη και επικίνδυνη κυβερνητική αντίληψη για το πώς πρέπει να είναι η συνεργασία των υπουργών με τον Περιφερειάρχη λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Είχα πάντα την αίσθηση και τα προηγούμενα χρόνια και με άλλες κυβερνήσεις και με άλλους γενικούς γραμματείς Πολιτικής Προστασίας ότι για να συνεννοηθεί ένας υπουργός με έναν περιφερειάρχη δεν χρειάζεται να παρεμβάλλεται μία κάμερα, ώσπου και αυτό ενδεχομένως να έγινε απαραίτητο».

Κώστας Ζαχαριάδης: «Ο πρωθυπουργός οφείλει να δώσει εξηγήσεις, να αποδώσει ευθύνες»

Ο Φάνης Σπανός ομολόγησε αυτά που προσπαθεί με μεθοδικότητα και σχέδιο να κουκουλώσει ο κ. Μητσοτάκης, επεσήμανε σε δήλωσή του ο τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Κώστας Ζαχαριάδης επεσήμανε ότι οι δηλώσεις του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας προκαλούν ανατριχίλα και σοκ και υπογράμμισε ότι το «επιτελικό κράτος» του Κυριάκου Μητσοτάκη λειτουργεί μόνο για τις κάμερες και όταν υπάρχουν κάμερες, μετά εξαφανίζεται και αφήνει τους πολίτες αβοήθητους, μόνους και ανασφαλείς.

«Η πολιτική ευθύνη δεν είναι αφηρημένη, στις δημοκρατίες πρέπει να συνοδεύεται από πράξεις αλλιώς είναι κενή περιεχομένου, επικοινωνιακή φωτοβολίδα και απόπειρα εξαπάτησης των πολιτών», επεσήμανε ο τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ