Η διαφορά του με τα υπόλοιπα ψωμιά, είναι ο στολισμός του, καθώς πάνω έχει διάφορες παραστάσεις, κυρίως από την αγροτική ζωή. Ανεξάρτητα από τις απεικονίσεις που θα επιλέξει η νοικοκυρά, σε όλα τα Χριστόψωμα, δεσπόζει ο σταυρός.

Το κόβουμε Ανήμερα των Χριστουγέννων, στο τραπέζι, ενώ η παράδοση θέλει ο νοικοκύρης του σπιτιού να το μοιράζει στους συνδαιτυμόνες, σαν συμβολισμό της Θείας Κοινωνίας, όπου ο Χριστός έδωσε τον Άρτο. Επιπλέον, λόγω των υλικών του, το Χριστόψωμο είναι ιδιαίτερα νόστιμο.

Ας δούμε, λοιπόν τα υλικά που χρειαζόμαστε και πώς μπορούμε να το φτιάξουμε.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *