Ε. “δεν θα γίνουμε και λωτοφάγοι”!!!

99

Το σπίτι αυτό θέλει δουλειά
πρέπει ν’ αλλάξει κεραμίδια.
Μα ποιος θ’ ανάψει μια φωτιά
να κάψει τώρα όλα τα σκουπίδια.

Οι παραπάνω στίχοι ανήκουν σε έναν από τους σημαντικότερους στιχουργούς μας, στον Μιχάλη Μπαρμπούλης και τους έχει μελοποιήσει ο Μίκης Θεοδωράκης στο τραγούδι “Δεν ησυχάζουν οι νεκροί”.

Γιατί τους θυμηθήκαμε; Ο λόγος είναι γιατί -όπως μας ενημερώνει σύντροφος- πίσω στην εικόνα που παρακολουθούμε να κάνει το μαγνητοσκοπημένο διάγγελμα του ο Τσίπρας, στην Ιθάκη, διακρίνεται ο μύλος Μπουρμπούλη, μια τοποθεσία πολύ αγαπητή στους ντόπιους. (Να κάνουμε κι εμείς ένα συμβολισμό 😊)

 

Θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε το λεξιλόγιο της “συντρόφισσας” Αυλωνίτου και να γράφουμε ότι ο πρωθυπουργός μας είπε “παπαριές”, θεωρώντας ανάξια σχολιασμού τα όσα απίθανα ακούσαμε σήμερα από τα χείλη του Τσίπρα.
Μπήκαμε όμως στον πειρασμό έστω και τηλεγραφικά να σχολιάσουμε κάποια απ τα λεγόμενα του.

Σίγουρα δεν αντέχει σε σοβαρή κριτική η διατύπωση ότι τα “Σήμερα είναι μια μέρα λύτρωσης.Τα μνημόνια της λιτότητας, της ύφεσης, και της κοινωνικής ερήμωσης, επιτέλους τελείωσαν. Η χώρα μας ανακτά το δικαίωμα της, να ορίζει αυτή τις τύχες και το μέλλον της…”.
Εντάξει, παραείναι κακοστημένο αυτό το αφήγημα για να βρει αποδέκτες.

Μόλις πριν δυο μέρες δεν δήλωνε ο “φίλος” της Ελλάδας Π. Μοσκοβισί,για το «σχεδιασμό» της μεταμνημονιακής εποπτείας, της Ελλάδας; 
Ο ίδιος δεν μας ενημέρωσε ότι στις 10 Σεπτέμβρη έρχονται στην χώρα μας οι εκπρόσωποι των “θεσμών” για να να “εξετάσουν το προσχέδιο προϋπολογισμού (σ.σ. κατατίθεται στις Βρυξέλλες στις 25/10) και τότε θα δούμε ποιο είναι το δημοσιονομικό περιθώριο και θα εξετάσουμε όλες τις αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν”;.
Αυτά μπορεί να συμβαίνουν σε ένα κράτος που ορίζει μόνο του “τις τύχες και το μέλλον του”; 
Ε. “δεν θα γίνουμε και λωτοφάγοι” που είπε και ο Τσίπρας στο διάγγελμά του.

Από κει και πέρα βασικό είναι ότι απουσίαζε κάθε διάθεση αυτοκριτικής. Εκανε επίδειξη “αυτοθαυμασμού” σαν “τιμονιέρης” της χώρας που είναι και  έδωσε “συγχωροχάρτι” στον εαυτό του για τα τρία χρόνια διακυβέρνησή του στα οποία ισοπέδωσε ακόμα περισσότερο τα λαϊκά στρώματα και εξαθλίωσε τους απόμαχους της δουλειάς.
“Η Ελλάδα βίωσε από το 2010, τη σύγχρονη Οδύσσειά της. Μέσα σε πέντε χρόνια, συνέβησαν πρωτοφανή πράγματα για μια χώρα σε καιρό ειρήνης”, μας είπε επί λέξη ο Α. Τσίπρας αναφέροντας τα μεγέθη της οικονομικής καταστροφής που προκάλεσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις.
Σωστό αυτό, αλλά το 3 Μνημόνιο και τα αντιλαϊκά μέτρα που το συνόδευαν και το οποίο έφερε η κυβέρνησή του τι ήταν; Μήπως “ευλογία για τον τόπο” που θα έλεγε και ο Πάγκαλος;

Πάντως εντύπωση προκαλεί το πόσο πολωτικό ήταν το διάγγελμα του, ενώ απ’ τα πυρά του δεν ξέφυγαν και οι πρώην σύντροφοι του.
Τέτοιες κορώνες θα τις αναμέναμε σε μια προεκλογική περίοδο, αλλά ένα χρόνο πριν τις προγραμματισμένες εκλογές να υψώνονται τόσο πολλοί οι τόνοι, προκαλείπροβληματισμό.
Ας αναμένουμε την ομιλία Τσίπρα στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, στις 8 Σεπτέμβρη, για να μπορέσει μου να εκτιμήσουμε αν το κυβερνητικό κόμμα σχεδιάζει πρόωρες εκλογές τον Μάη, όπως αναφέρουν δημοσιογραφικές

πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ