ΗΠΑ: Για πρώτη φορά στην ιστορία κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε όλες τις Πολιτείες μαζί

36

Την ώρα που ο Ντόναλντ Τραμπ λέει ότι η καμπύλη της πανδημίας στις Ηνωμένες Πολιτείες σταθεροποιείται, η χώρα του ανέβηκε στην κορυφή της μαύρης λίστας των νεκρών του COVID-19.

Οι θάνατοι ξεπέρασαν τους 20.000 και τα κρούσματα το μισό εκατομμύριο, με τη Νέα Υόρκη να ξεπερνά τα 180.000 κρούσματα και τους 8.000 νεκρούς.

«Το ότι πρέπει να σας πω ότι δεν θα ανοίξουν ξανά τα σχολεία μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς είναι οδυνηρό. Αλλά σας λέω ότι είναι και το σωστό. Θα μας βοηθήσει να σώσουμε ζωές γιατί θα διασφαλίσουμε πως η στρατηγική μας θα λειτουργήσει, με την προστασία, την κοινωνική αποστασιοποίηση, όλες τις στρατηγικές που επιτέλους αρχίζουν να λειτουργούν. Χρειάζεται χρόνος για να έχουμε αποτέλεσμα» είπε ο δήμαρχος, Μπιλ Ντε Μπλάζιο.

Για πρώτη φορά στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών όλες οι Πολιτείες έχουν κηρυχθεί ταυτόχρονα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Το Γουαϊόμινγκ, το οποίο ακόμη δεν καταγράφει νεκρό από τον COVID-19, είναι η τελευταία πολιτεία την οποία ο Ντόναλντ Τραμπ κήρυξε σε έκτακτη ανάγκη.

euronews

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here