Η Αλειφέρη καλεί τον Τατούλη να σταματήσει τις συκοφαντίες… δεν πρόκειται να παραιτηθώ…!

140

Συνέχεια στην αντιπαράθεση με τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη για τα πυρηνελαιουργεία δίνει η αντιπεριφερειάρχης Ελενη Αλειφέρη, δηλώνοντας ταυτόχρονα ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί, αφού όπως αναφέρει χαρακτηριστικά “οι πολίτες γνωρίζουν καλώς ότι τους υπηρετώ και θα συνεχίσω να τους υπηρετώ με υπευθυνότητα, χωρίς καμία σκοπιμότητα και με αλήθεια σε όλα τα θέματα”.

Στην αρχή της απάντησής της η κ. Αλειφέρη αναφέρει:

“Με την πλήρως αντιφατική και αυτοαναιρούμενη χθεσινή ανακοίνωση, η περιφερειακή αρχή επιβεβαιώνει ουσιαστικά ότι χάθηκε μια ακόμη χρονιά στην ήδη δρομολογηθείσα και επιβεβλημένη προσπάθεια βελτίωσης-λύσης στο πρόβλημα της επιβάρυνσης του περιβάλλοντος από τη λειτουργία των πυρηνελαιουργείων. Τα αποτελέσματα των μετρήσεων αποδεικνύουν πραγματικά υπερβολικές τραγικές υπερβάσεις, άνω των ορίων στις σωματιδιακές εκπομπές. Αραγε γιατί λοιπόν πανηγυρίζετε;

Πρέπει να θυμηθούμε όλοι ότι:

Α) Ο «Δημόκριτος» από το 2016 έχει πιστοποιήσει το πρόβλημα.

Β) Το 2017 είχαμε μικρότερες υπερβάσεις και φέτος υπερδιπλάσιες – υπετριπλάσιες σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

Γ) Το πιο σημαντικό βήμα για την αντιμετώπιση του θέματος που έγινε στο Π.Σ. της 24-7-2017, προς έκπληξη όλων και παρά τις «δημόσιες» δεσμεύσεις μας, το «αναστείλατε»”.

Η κ. Αλειφέρη στη συνέχεια καλεί την περιφερειακή αρχή να σταματήσει τις συκοφαντίες:

“Να σταματήσετε τις συκοφαντίες γιατί ουδείς επιθυμεί ή εύχεται(!) οι αναγκαίες αυτές εγκαταστάσεις για την ελαιοπαραγωγή της Μεσσηνίας να εκπέμπουν επικίνδυνους για την υγεία των πολιτών πολυαρωματικούς υδρογονάνθρακες. Ομως, η διασφάλιση της μη ύπαρξης αυτής της παραμέτρου απαιτεί νομοθετικά θέσπιση ορίων και δυνατότητα μέτρησης όλων των εγκαταστάσεων, η οποία δεν επετράπη στους ελεγκτικούς μηχανισμούς.

Αυτό περιλαμβανόταν στα 13 συμπεράσματα-προτάσεις που εισηγήθηκα μετά από εμπεριστατωμένη επεξεργασία όλων των δεδομένων από τις υπηρεσίες μας, στο Περιφερειακό Συμβούλιο τον Ιούλιο 2017. Αλλά και αυτό θυσιάστηκε στις γνωστές ανεύθυνες «εσωτερικές ίντριγκες και σκοπιμότητες» και «ασκήσεις εξουσίας» που σίγουρα δεν υπηρετούν τους πολίτες. Επί του πρακτέου όμως, το οποίο αποτελεί και το μόνο ενδιαφέρον μου: Τα πρόσφατα αποτελέσματα μόνο για εφησυχασμό και κωλυσιεργία δεν είναι. Είναι προφανές ότι κυρώσεις με τη μορφή διοικητικού προστίμου δεν αρκούν.

Η αξιοποίηση των συστηματικών προσπαθειών που έχουν γίνει τα τρία τελευταία χρόνια, τόσο σε επίπεδο μελετών όσο και σε επίπεδο ελέγχων από την Π.Ε. Μεσσηνίας, και τις οποίες εσχάτως μέσω της τελευταίας ανακοίνωσής σας φαίνεται πλέον να «αναγνωρίζετε πανηγυρικά και όχι μόνον τυπικά», αποτελεί τον σωστό δρόμο και καταδεικνύει επιτακτικά πλέον την αναγκαιότητα επιβολής της τεχνικής ανασυγκρότησης των μονάδων των πυρηνελαιουργείων. Αλλωστε η σχετική προς τούτο διοικητική διαδικασία έχει δρομολογηθεί από την Π.Ε. Μεσσηνίας και έχουν εκδοθεί και οι σχετικές διαπιστωτικές πράξεις από το 2017. Και φυσικά πρέπει να επανέλθουν και να προωθηθούν όλα τα μέτρα που ήδη έχουμε εισηγηθεί ως Π.Ε. Μεσσηνίας”.

Στο τέλος της επιστολής της, η κ. Αλειφέρη τονίζει ότι θα συνεχίσει να υπηρετεί τη Μεσσηνία για να την προστατέψει από επικίνδυνες πολιτικές:

“Επικίνδυνοι είναι όποιοι θυσιάζουν το ορθό προς το συμφέρον των πολιτών, επειδή απλώς την πρωτοβουλία των εισηγήσεων και των κινήσεων στο θέμα των πυρηνελαιουργείων την είχα εγώ, ως βεβαίως είχα καθήκον και υποχρέωση.

Επικίνδυνος-η καθίσταται όποιος απαιτεί από τις υπηρεσίες της Π.Ε Μεσσηνίας να μην με ενημερώσουν για τα αποτελέσματα των μετρήσεων των πυρηνελαιουργείων.

Τέλος, δεν έχω καμία αμφιβολία ότι οι πολίτες γνωρίζουν καλώς ότι τους υπηρετώ και θα συνεχίσω να τους υπηρετώ με υπευθυνότητα, χωρίς καμία σκοπιμότητα και με αλήθεια σε όλα τα θέματα”.

eleftheriaonline.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here