Η εισβολή άρχισε, αλλά ο Κουρδικός λαός είναι αποφασισμένος να αντιταχθεί στους εισβολείς

84

Τα διάφορα ακροδεξιά και μιλιταριστικά site λένε ότι τους κατέβει στο κεφάλι προκειμένου να δικαιολογήσουν την στάση του Τραμπ, σε σχέση με την εισβολή των Τούρκων στην Συρία. Παράδειγμα χθες έλεγαν πως δήθεν οι ΗΠΑ απαγόρευαν στη Τουρκική Αεροπορία να πετάξει στη Συρία! Σήμερα που τα ίδια τα γεγονότα τους διέψευσαν, εξαφάνισαν τις “αποκλειστικές” κουταμάρες.
Κανένα δεξιό site δεν πρόκειται να σας πει τι πραγματικά γίνεται.

Τα site που λένε την αλήθεια είναι αντιπολεμικά, που μάχονται για τα δικαιώματα των φαντάρων, αλλά και των εργαζομένων. Προσοχή στην παραπληροφόρηση. Η εισβολή άρχισε, αλλά ο Κουρδικός λαός είναι αποφασισμένος να αντιταχθεί στους εισβολείς.
Το τι γίνεται πραγματικά θα το δούμε μόλις διασταυρώσουμε τις πηγές μας.

Σε καμία περίπτωση ο Τουρκικός στρατός και οι ισλαμοφασίστες υποτακτικοί του δεν έχει προχωρήσει 50 χιλιόμετρα όπως λέει ο Ανελεύθερος Ρύπος. Ο τίτλος “Οι Τούρκοι κάνουν «προέλαση» στην Συρία: Έχουν φτάσει τα 50 χλμ βάθος” είναι ψέμα.
Υπάρχουν βομβαρδισμοί από την Τουρκική Αεροπορία και το πυροβολικό σε διάφορες περιοχές από τους οποίους έχουν σκοτωθεί άμαχοι.
Οι υποτακτικοί των Τούρκων που συμμετέχουν στην εισβολή δεν είναι άλλοι από τα καθάρματα της δήθεν αντιπολίτευσης που πολεμούσε τον Άσαντ. Είχαν πολεμήσει στο πλευρό της Τουρκίας και στις προηγούμενες εισβολές. Ο αριθμός τους 14.000 – 18.000

Για άλλη μια φορά επιβεβαιωνόμαστε πλήρως. Ήμασταν από τα ελάχιστα site που από την πρώτη στιγμή γνωρίζαμε τι ρόλο παίζει η δήθεν “αντιπολίτευση” στη Συρία και τον καταγγείλαμε, ξεσηκώνοντας μάλιστα αρχικά αρκετές αντιδράσεις. Για ακόμα μια φορά θα παρέχουμε ακριβείς ειδήσεις και ψύχραιμες αναλύσεις. Αυτά που γίνονται στη Συρία έχουν σχέση με μεγαλύτερα στρατηγικά σχέδια όπως την περικύκλωση του Ιράν και τον έλεγχο των δρόμων του πετρελαίου. Πίσω από τους Τούρκους είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες κι αυτό θα φανεί ακόμα πιο καθαρά στο επόμενο χρονικό διάστημα.

***
Σε ανακοίνωσή του σχετικά με τη νέα στρατιωτική εισβολή της Τουρκίας στη Συρία, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει:

«Το ΚΚΕ καταδικάζει αποφασιστικά τη νέα, τρίτη κατά σειρά, στρατιωτική εισβολή τουρκικών στρατευμάτων στη Συρία.

Η νέα αυτή στρατιωτική επιχείρηση δείχνει τις αχόρταγες επιδιώξεις της τουρκικής αστικής τάξης που επιδιώκει να δημιουργήσει τετελεσμένα και στο συριακό έδαφος, για να διαμορφώσει προϋποθέσεις για παραπέρα επεμβάσεις στις εσωτερικές υποθέσεις της Συρίας, επιτείνοντας τον εδαφικό κατακερματισμό της χώρας που βιώνει τις σκληρές συνέπειες του πολύχρονου ιμπεριαλιστικού πολέμου.

Οι προφάσεις που χρησιμοποιούνται από την Τουρκία περί “διεθνούς δικαίου αυτοάμυνας” αποκαλύπτουν για άλλη μια φορά πως σήμερα το Διεθνές Δίκαιο μεταφράζεται κατά το δοκούν, για να εξυπηρετήσει τα διάφορα ιμπεριαλιστικά σχέδια.

Αυτή η στρατιωτική τουρκική εισβολή δεν θα είχε συμβεί αν οι ΗΠΑ δεν είχαν δώσει το πράσινο φως στις ΝΑΤΟικές τουρκικές ένοπλες δυνάμεις. Αποκαλύπτει πόσο έωλοι είναι οι πρόσφατοι πανηγυρισμοί της κυβέρνησης της ΝΔ για την επίσκεψη Πομπέο και τον δήθεν ειρηνευτικό και σταθεροποιητικό ρόλο των ΗΠΑ. Οι ΗΠΑ μαζί με το ΝΑΤΟ και την ΕΕ αποτελούν παράγοντες που απειλούν την ειρήνη, την ασφάλεια και την ευημερία των λαών, επιβεβαιώνοντας τη λαϊκή παροιμία “Ο λύκος κι αν εγέρασε…”.

Οι λαοί να βγάλουν τα συμπεράσματά τους.

Το ΚΚΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στο λαό της Συρίας, μεταξύ άλλων και στον κουρδικό πληθυσμό της περιοχής.

Κάτω τα χέρια από το λαό της Συρίας!

Καμία συμμετοχή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς!

Να κλείσουν τώρα οι βάσεις του θανάτου!».
tsak-giorgis.blogspot.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ