Η εορτή Κωνσταντίνου και Ελένης στην Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου-φωτό

113

Την παραμονή της εορτής, Δευτέρα 20 Μαΐου 2019, το απόγευμα, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος τέλεσε τον Μέγα Εσπερινό στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Κάτω Διμηνιού.

Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης μας αναφέρθηκε στον βίο των Αγίων τονίζοντας ότι, σήκωσαν τον Σταυρό και μέσα από την ορθή χρήση της μεγάλης κοσμικής εξουσίας τους εξέφρασαν την αγάπη τους για την Εκκλησία του Χριστού μετατρέποντας τους υπηκόους τους από δούλους σε ελεύθερους με θερμή πίστη στον Σωτήρα Χριστό.  Ακολούθως, προχείρισε σε Οικονόμο-Σταυροφόρο τον Εφημέριο του Ι. Ναού π. Χρήστο Λούτα, τιμώντας τον κατ’ αυτόν τον τρόπο για την έως τώρα διακονία του στο «Γεώργιο» της Εκκλησίας μας, προτρέποντάς τον να συνεχίσει να την υπηρετεί με τον ίδιο ζήλο και να εφαρμόζει την «οικονομία», που σώζει και αναδεικνύει τους Πιστούς.

Το ίδιο απόγευμα και στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Λεχαίου, χοροστάτησε στην Ι. Ακολουθία του Μ. Εσπερινού, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεώνκ. Αγάπιος, ο οποίος στον λόγο του προς τους Πιστούς αναφέρθηκε στον Αγ. Κωνσταντίνο και στους λόγους για τους οποίους η μεν Ιστορία τον ανεκήρυξε Μέγα η δε Εκκλησία τον κατέταξε στην χορεία των Αγίων. Ο Άγιος εκτός από μεγάλος μεταρρυθμιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων διεξήγαγε και μεγάλους αγώνες για να στερεώσει την Ορθόδοξη Πίστη,με αποκορύφωμα την Α΄ Αγία και Οικουμενική Σύνοδο (325 μ.Χ.) αλλά και την αποστολή της υπέργηρης μητέρας του, Αγίας Ελένης, στους Αγίους Τόπους προκειμένου να βρει τον Τίμιο Σταυρό και τα λοιπά Πανάγια Προσκυνήματα. Ολοκληρώνοντας, μετέφερε τις ευχές του σεπτού Ποιμενάρχου μας κ. Διονυσίου και ευχήθηκε στους Πιστούς να αναδειχθούν νικητές στις αντιξοότητες της ζωής και στα πάθη τους με την δύναμη του Σταυρού, που κατά τον Απόστολό μας είναι «Θεού δύναμις» και «Θεού σοφία» και τις πρεσβείες των εορταζομένων Αγίων Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης.

Την επομένη Τρίτη, 21 Μαΐου 2019,ανήμερα της Εορτής, ο άγιος Κεγχρεών κ. Αγάπιος χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε την Θ. Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στον Σολομό Κορινθίας, όπου και εκήρυξε τον Θείο λόγο, αναφερόμενος στις προσωπικότητες των Αγίων Θεοστέπτων Μεγάλων Βασιλέων και Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης και στην προσφορά τους στον Χριστιανισμό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ