Η “Ιστορία της Βουλής” σε έκθεση στο κτίριο της πρώτης βουλής των Ελλήνων -βίντεο -φωτο

194
Στην αξία της κοινοβουλευτικης δημοκρατίας, στη διαδρομή του Ελληνικού Κοινοβουλίου αλλά και στη συμβολή του Ναυπλίου -και της Πελοποννήσου γενικότερα – στη διαμόρφωση του νεότερου ελληνικού κράτους αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Κωνσταντίνος Τασούλας εγκαινιάζοντας απόψε την έκθεση «Βουλή των Ελλήνων. Οι σταθμοί μιας διαδρομής σχεδόν διακοσίων ετών»

Η έκθεση, που έχει ως θέμα την ιστορία και τη λειτουργία του Κοινοβουλευτισμού στην Ελλάδα, παρουσιάζεται από το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία στο ιστορικό Βουλευτικό, την πρώτη Βουλή των Ελλήνων στο Ναύπλιο.

Αξιοποιώντας σπάνια τεκμήρια και πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό, η έκθεση αφηγείται δύο σχεδόν αιώνες κοινοβουλευτικού βίου: από τις πρώτες εθνοσυνελεύσεις που ακολούθησαν την ελληνική επανάσταση του 1821 έως την εδραίωση του κοινοβουλευτισμού την περίοδο 1862-1914, από τις κρίσεις του Μεσοπολέμου έως τα χρόνια που οδήγησαν στην κατάλυση της δημοκρατίας το 1967, από τη μεταπολίτευση του 1974 έως τις μέρες μας.

Προεκλογικοί αγώνες και συγκεντρώσεις, η δημόσια εικόνα του βουλευτή, σημαντικές συνεδριάσεις στην ολομέλεια της Βουλής, η λειτουργία της νομοθετικής διαδικασίας και του κοινοβουλευτικού ελέγχου ζωντανεύουν μέσα από φωτογραφίες και εικαστικά έργα, χειρόγραφα και έντυπα, αφίσες και φυλλάδια υποψηφίων, πρωτοσέλιδα και άρθρα εφημερίδων, σχεδιαγράμματα και χάρτες, αποσπάσματα από επίκαιρα και κινηματογραφικές ταινίες, βίντεο και διαδραστικές ψηφιακές εφαρμογές.

Αναμνηστικό δώρο στον Πρόεδρο της Βουλής προσέφερε ο δήμαρχος Ναυπλίου Δημ. Κωστούρος ενώ η εκδήλωση , μετά τους χαιρετισμούς και την ομιλία του κ. Τασούλα έκλεισε με σύντομο καλλιτεχνικό πρόγραμμα από την γυναικεία χορωδία «ΑΡΜΟΝΙΑ» του μαέστρου Θεοδόση Αντωνιάδη.
Η έκθεση φιλοξενείται στο ισόγειο του Βουλευτικού σε δυο αίθουσες και θα είναι ανοιχτή για το κοινό καθημερινά μέχρι τις 4 Οκτωβρίου.
πηγή-https://www.argolikeseidhseis.gr/

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ